ANGSTEN & FOBIEËN OVERWINNEN DOOR HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Angsten Overwinnen Met Hypnose!

Overwin je angsten & fobieën door middel van hypnose en hypnotherapie

OVERWIN JE ANGSTEN MET HYPNOSE

Laat hypnose jouw irrationele angsten wegnemen

Voel je je vaak angstig, ook al weet je dat er niets is om je zorgen over te maken?
Hebben je gedachten en emoties jou onder controle, of juist andersom?

Je zorgen maken en bang zijn is extreem onaangenaam

Je hart gaat tekeer. Je borst voelt bekneld. Je maag lijkt omgedraaid. Je begint te zweten.
Je wilt wanhopig wegrennen – maar waarheen? Je voelt je misschien ziek. Je kunt niet helder nadenken.
Je weet zeker dat er iets vreselijks gaat gebeuren.

Waar is angst voor?
Angst zou niet zo erg zijn als je echt op het punt zou staan om door een bus aangereden te worden of door een doorgedraaide leeuw opgegeten te worden.
Omdat je dan helemaal niet aan het nadenken bent.

Je zou dan aan de kant springen of zo snel mogelijk een boom in klimmen.
En je zou zo blij zijn om er levend vanaf te komen dat je het zweet of de omgedraaide maag nauwelijks door zou hebben.

Dit is immers waar angst voor dient. Angst is om je te stimuleren om onmiddellijk, direct, instinctief en levensreddende actie te ondernemen.
Als je echt in gevaar bent, dan is angst een heel toepasselijke reactie – en handig!

Waarom je bang kan zijn als je helemaal veilig bent

Maar de kans is groot dat je deze gevoelens en gedachten hebt wanneer je helemaal veilig bent en er geen gevaar dreigt.
Je staat niet op het punt om dood te gaan. Je staat niet op het punt om aangevallen te worden.
Je hebt waarschijnlijk gewone mensen om je heen die hun gewone leven leiden, net als jij.

Natuurlijk, sommige mensen kunnen een beetje vreemd zijn, of misschien mogen ze je helemaal niet, maar omgaan met moeilijke mensen is een normaal onderdeel van het dagelijks leven.

Dus, hoe komt het dat je je altijd zo enorm angstig en bezorgd voelt om dingen?

Wanneer angst een gewoonte wordt die uit de hand loopt

Nou, misschien verrast het je om hierover te horen, maar, zoals alle menselijke reacties kan je bang en ongemakkelijk voelen een gewoonte worden.
Misschien heb je in het verleden momenten gehad waarop je oprechte redenen had om angstig te zijn over wat er met je zou kunnen gebeuren,
maar op een of andere manier is dit gevoel ook komen opspelen in veel andere situaties waar dit gevoel niet thuishoort.

En omdat angst zichzelf voedt, wordt het steeds erger als je je focust op hoe erg dingen kunnen gaan worden,
en kan dit gevoel uiteindelijk je leven overnemen waarna je gevangen zal zitten in een ijzeren kooi vol zorgen.

Hypnose kan de gewoonte van angst voorgoed doorbreken

Maar je hoeft hier niet langer last van te hebben. Overwin angst met hypnosesessies die de kooi openen waardoor je vrij bent om je leven weer met zelfvertrouwen en optimisme te leven.

Na de hypnose sessies zal je ervaren dat je:

– Het gevoel hebt dat er een grote last van je schouders valt
– Over het algemeen relaxter in het leven staat
– De essentiële emotionele controletechniek waar deze sessie om draait verrassend snel kunt leren en gebruiken
– Emotionele controle in meer verschillende situaties gaat gebruiken
– Veel meer het gevoel hebt dat je de controle over jezelf in handen hebt
– Veel meer van het leven geniet!

Boek nu je therapiesessie en ga vol vertrouwen verder met leven.

ANGSTEN EN FOBIEËN OVERWINNEN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Je hoeft niet met angsten of fobieën te leven. Het is meermalen bewezen dat het zeer goed mogelijk is om angsten en fobieën permanent te overwinnen door middel van hypnose of hypnotherapie. Neem vandaag nog contact met ons op via email, telefoon, het contactformulier of maak meteen je afspraak en we voorzien je vrijblijvend van alle informatie die je nodig hebt. Wacht niet langer, maar neem het heft nog vandaag in eigen handen en kom eindelijk van je angsten af.

Onredelijke angsten en fobieën oplossen door hypnose

Angst is een gezonde, natuurlijke reactie op gevaar. Wanneer je oog in oog staat met een levensbedreigende situatie brengt angst je lichaam in de juiste staat om te vluchten óf te vechten. Wanneer angst echter geen reactie is op daadwerkelijk gevaar kan het normaal functioneren in de weg staan. In zijn meest extreme vorm, waarbij de angst verlammend kan werken, spreken we ook wel over fobieën. Hoewel er weleens gekscherend over fobieën gesproken wordt, zijn fobieën een veelvoorkomend probleem waar vele mensen uit alle lagen van de bevolking worstelen. Gelukkig is het ook zeer goed mogelijk om onredelijke angsten en fobieën te overwinnen. Verschillende onderzoeken wijzen hypnose bovendien aan als één van de meest effectieve manieren om permanent fobieën of angstaanvallen te overwinnen.

Als je hulp nodig hebt met angsten, fobieën of paniekaanvallen kan hypnose en hypnotherapie u helpen. Wij worden heel vaak geconsulteerd voor angsten, fobieën en paniekaanvallen in onze praktijken over heel Nederland.

Een van de zaken waarvoor mijn cliënten binnenkomen is voor een soort angst gekend als sociale angst. Dit is in feite een angst om beoordeeld, afgewezen, bekritiseerd, uitgelachen of vernederd te worden door anderen.

Buiten sociale angst zie ik ook veel cliënten die een veralgemeende angst hebben die min of meer constant aanwezig is in hun leven, zonder enige specifieke of logische oorzaak. Het lijkt op een gespannen gevoel welke men heeft zonder te weten waarom dat het aanwezig is.

Tekenen dat je aan een fobie of angststoornis lijdt

Wanneer je aan een fobie of angststoornis lijdt uit zich dit veelal in verschillende symptomen:

  • In bepaalde situaties ga je oncontroleerbaar trillen;
  • Je zweet overmatig;
  • Je wordt misselijk en/of krijg hoofdpijn;
  • Je lijdt aan hartkloppingen;
  • Je krijgt het warm of bloost;
  • Je hebt moeite om uit je woorden te komen.

Verschillende soorten fobieën

Enkele van de meest voorkomende fobieën zijn een onredelijke, verlammende angst voor kleine ruimtes, spinnen of vliegangst. Het is een angst voor een specifieke situatie of voorwerp, die veelal zijn wortels vindt in de jonge jaren en in de loop der tijd in heftigheid toeneemt.

Sociale angsten

Sociale angsten of een sociale fobie is een extreme angst en ongemakkelijkheid in sociale situaties. Een angst om bekeken te worden of door anderen te worden beoordeeld kan overweldigend zijn. Hoewel je in de meeste gevallen weet dat de angsten en het daaropvolgende gedrag niet redelijk zijn, heb je het gevoel dat je geen controle over je gevoelens en gedrag hebt. Sociale angsten kunnen zowel optreden in een specifieke sociale situatie, zoals bij podiumvrees of kan zich voordoen in alle situaties waarbij je met anderen in contact komt. Sociale fobieën komen veelal voort uit situaties of gebeurtenissen die zich in de kinderjaren hebben voorgedaan.

Oorzaken van angsten of fobieën

Angsten en fobieën beginnen over het algemeen vroeg en kunnen zich om verschillende redenen voordoen. Hoewel er signalen zijn dat een gevoeligheid voor onredelijke angsten in families voorkomt, is het niet duidelijk of dit een gevolg is van erfelijkheid of aangeleerd gedrag. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een kind een fobie bij een volwassene observeert en overneemt. Ook spelen traumatische gebeurtenissen en de balans van bepaalde chemicaliën in de hersenen een rol. Door middel van hypnose kunnen we in het onderbewustzijn op zoek gaan naar de oorzaak van jouw specifieke angst of fobie en vervolgens tot een oplossing komen.

FOBIEËN EN ANGSTEN BEHANDELEN MET HYPNOSE

Hypnose of hypnotherapie kunnen een waardevol middel zijn om blijvend fobieën en angsten te behandelen. Waar in veel andere therapieën veelal wordt gewerkt met blootstelling aan de bron van de angst (exposure therapy), kiezen we met hypnose voor een andere route. Een route die minder stressvol is voor de cliënt, en tegelijkertijd in veel gevallen ook effectiever is én sneller tot resultaten leidt.

Door middel van hypnotherapie achterhalen we de onderliggende oorzaak van de angst of fobie en werken we met het onderbewustzijn om dit probleem op te lossen. Ook nemen we schadelijke, negatieve gedragspatronen weg en vervangen we deze door gedragspatronen die je in staat stellen om de bron van je angsten op een kalme, positieve en constructieve manier onder ogen te komen.

Fobieën, angstaanvallen en onredelijke angsten zijn per definitie bijzonder geschikt voor deze wijze van behandeling. Ze zijn immers niet geworteld in een objectieve realiteit, maar puur een gevolg van een onderbewustzijn dat met onverwerkte zaken of destructieve gedachtenpatronen worstelt.

Angst en fobieën overwinnen zonder medicatie

Hoewel hypnose en hypnotherapie geen wondermiddel zijn dat voor ieder denkbaar probleem een oplossing biedt, zijn angstaanvallen en fobieën in de meeste gevallen blijvend op te lossen door middel van onze behandeling. Hiermee is het dan ook mogelijk om angsten en fobieën te overwinnen zonder medicatie of andere behandelmethodes die meer schade dan profijt opleveren.

Overwin je angst of fobie met hypnose & hypnotherapie

Worstel je met angsten of fobieën? Dan is hypnose een bewezen effectieve behandelmethode. Een behandelmethode die bovendien snel resultaat oplevert: In veel gevallen merken cliënten na een enkele behandeling al een significante verbetering. Je zult zekerder door het leven gaan, wat op alle vlakken voor een toename in levensgenot zorgt.

Wacht niet langer. Neem vandaag nog de eerste stap naar een leven vrij van onredelijke angsten, fobieën en angstaanvallen. Bel, mail, vul het contactformulier in of maak meteen je afspraak en een van onze ervaren, gedreven medewerkers bespreekt alle mogelijkheden met je. Je zult merken dat de angsten of fobieën waar je al zo lang mee worstelt geen vastgesteld feit zijn en dat een leven zonder angsten niet enkel mogelijk, maar ook bereikbaar is.

Meer weten over angst overwinnen met hypnose!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je probleem en wilt je angst overwinnen. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Enkele Succesverhalen

Anoniem

Bondgenoten bij Hypnose Praktijk

“Heel erg bedankt voor je hulp die echt werkt, zat diep in de put en zag maar geen uitweg en ben echt dankbaar dat ik bij jou terecht ben gekomen want nu ben ik uit de put en voel ik veel beter en kan ik weer aan mezelf werken zonder altijd verstoord te worden door de sociale angst die ik had! bedankt Isa en vooral bedankt aan de mensen die hypnose hebben uitgevonden want zonder hypnose was ik er nu misschien niet meer.”
Levi P.

“Hallo Walter
Ik wou je even zeggen dat mijn leven helemaal veranderd is in positieve zin. Dankzij jou ben ik genezen van mijn hypochondrie, waar ik al ongeveer 52 jaar mee rondloop. Niet te geloven hoe rustig ik nu ben en hoeveel mooier het leven is nu ik niet meer angstig ben en eindeloos pieker. Ik praat zelfs rustig in plaats van te ratelen. Volgens mijn vrienden ben ik wel het levende bewijs dat hypnose werkt! Duizendmaal dank!”

Groetjes, Josee A.

“Hey Alex,
Alles gaat eigenlijk super goed. Mijn vriend en ik hadden het afgelopen week nog over jou dat je echt wel wonderen hebt gedaan. Het werken lukt nu echt super. Het seizoen is echt goed gegaan. Ik doe mijn job weer graag. Heel heel af en toe denk ik soms van oei maar dan adem ik rustig en komt alles terug goed . Echt waar ik kan u niet genoeg bedanken. Je hebt mij weer de oude Silvy gemaakt in de positieve zin. Dank je wel!!!!”

Silvy

“Ik ben vanaf kinds af aan doodsbang geweest voor honden. Vroeger een keer omvergelopen als kleutertje. En hoe goed ik ook wist dat ik me geen zorgen hoefde te maken, toch elke keer erg benauwd en een paniekerig gevoel als ik ook maar dacht een hond te zien in de verte.

Nu op 45 jarige leeftijd kan ik eindelijk rustig de straat op of het bos in, zonder bezig te zijn met honden, of ze uit de weg te moeten gaan. Mijn vriendin heeft een puppy en ik vind het tot ieders verbazing (ook die van mezelf) prima om hem te aaien. Voordat ik de hypnosesessies had, was dit voor mij ondenkbaar ooit een hondje bij me in de buurt te hebben. Heel blij ben ik met het resultaat, dank je wel..”
Anoniem

Hoi Anneke
Via deze weg wilde ik jou even heel erg bedanken voor de sessie die wij 2,5 maand geleden hebben gehad. Ik ben bij je gekomen voor mijn Emetofobie, angst voor overgeven. Ik heb de sessie als zeer prettig ervaren en heb nu al ervaren dat de angst voor zeker 85% minder is! Ik ben nog niet echt in aanraking gekomen met mensen die ziek zijn, maar bijvoorbeeld wel met honden die moesten spugen naast mij, en dit deed mij helemaal niks! Ik kijk dan ook super positief naar de toekomst en dat heb ik aan jou te danken, dus bedankt! Mocht het zo zijn dat ik merk dat het nog niet helemaal goed zit, kom ik zeker bij je terug!!

Anoniem

“Mijn smetvrees is met 60% afgenomen, we zijn er nog niet, maar ik heb terug hoop en dat is ook al veel waard. Mijn man moet al niet meer de deuren openen voor mij omdat ik een angst had voor de bacteriën op de deurhendel.”
V.D

“In slechts 1 hele ontspannende sessie heeft Linda mij geholpen komaf te maken met deze irrationele angst!”

Anoniem

“De vlucht is super verlopen. Ik had totaal geen stress. Zo blij dat ik bij je langs geweest ben. Je hebt me van mijn grootste angst verlost . Dikke merci. Groetjes”

E.J.

“Ik ben door jouw hypnotherapie heel goed geholpen, en dit tot mijn eigen grote verwondering. Ik stond aanvankelijk heel sceptisch tegenover hypnose en de geheimzinnigheid die er rond hing, o.a. door de spectaculaire verhalen op TV en in tijdschriften. De sessies verliepen heel tof en gaven me terug meer vertrouwen in mezelf. Ik stap nu met oneindig veel zelfvertrouwen in liften, waar ik ooit 17 verdiepingen te voet ging vanuit doodsangst. De schrik voor liften (en kleine ruimtes) is nooit meer teruggekomen. Gewoon de lift in en uit, toiletdeur dicht en op slot in een vreemde omgeving, minder stress als ik met veel mensen in een kleine ruimte zit, enz. Het maakt het leven zoveel makkelijker, ik hoef me geen zorgen meer te maken! En wat heel belangrijk is … het effect is blijvend! Zoveel dank hiervoor!”
Ingrid S.

“Al 30 jaar had ik écht last van arachnofobia. In die mate dat ik hysterisch wegrende bij het bespeuren van een spin en dat mijn huisgenoten het maar moesten oplossen. En dat terwijl ik best wel een heel gezonde en evenwichtige persoon ben. Ik kende Walter al langer en besloot om via hypnotherapie mijn probleem aan te pakken. Walter stelde mij meteen op mijn gemak. In de hypnosesessies heb ik hem ervaren als een zeer bekwaam begeleider, die er ten allen tijde voor zorgde dat ik mij comfortabel en veilig bleef voelen.
Resultaat: na een grondige intake en eerste verkenning en twee heuse hypnosesessies was ik van de spinnenvrees verlost! Ik ben geen liefhebber van spinnen geworden, maar ik kan op een normale manier de confrontatie aan. En dit effect duurt ondertussen al twee jaar. Een echte aanrader!”
Ann V.H.

“Vanuit grote paniek ben ik bij Natascha terecht gekomen. Bindings- en verlatingsangst zorgde voor enorme paniekaanvallen en hyperventilatie. Natascha heeft mij geholpen om te achterhalen waar mijn angst vandaan komt en wat ik diep van binnen echt wil! Dat heeft mij enorm veel inzicht gegeven. Ik heb bij haar geleerd dat mijn gedachten maar gewoon mijn gedachten zijn en dat deze niet waar hoeven te zijn, dat is de angst die tegen mij praat en die probeert te vluchten! Na een aantal sessies heb ik geen paniekaanvallen en hyperventilatie meer gehad en ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen. Ik ben er nog niet maar de momenten dat mijn angst aanwezig is zijn veel korter en ik weet dat het weer afzakt waardoor het voor mij dragelijker is geworden!”
Anja T

“Hoi Walter, ik heb geweldig nieuws voor je: ik ben helemaal niet bang meer voor wespen!
Ik kan nog steeds niet verdragen dat er een beest rond m’n hoofd hangt, maar kan net zoals andere mensen nu rustig reageren. We hebben ondertussen al 2 keer een BBQ gedaan en dat is fantastisch goed gegaan. Toen plots een wesp voorbij vloog, zei ik tegen m’n zoon: “Oh, het is maar een wesp” en hij wist niet wat hij hoorde. Geweldig toch! Ik kan ook weer naar de markt gaan en lekker ontspannen rondlopen, of gewoon m’n brommer nemen en een ritje maken. Je hebt mijn leven en dat van m’n gezin veranderd. Bedankt!!”
Nancy N.

“Ik heb al een heel aantal jaar last van faalangst. In elke situatie waarin ik beoordeeld werd, was ik enorm gespannen. De angst om te mislukken en fouten te maken was dan zo groot dat het verschillende lichamelijke reacties veroorzaakte als hartkloppingen, versnelde ademhaling en gespannen spieren. Ik kon niet meer helder nadenken of logisch redeneren. Eens je een angstaanval ervaart, is het zeer moeilijk om jezelf weer onder controle te krijgen. Ik ging vaak de situatie uit de weg, om niet geconfronteerd te worden met die gespannen gevoelens. Dit had uiteraard een enorme impact op mijn academische prestaties.

Ik was heel blij toen ik terechtkwam bij Alex. Hij stelt je echt gerust en legt heel duidelijk uit wat hypnose wel en niet is en wat je ervan kan verwachten. Alex neemt echt de tijd om te luisteren naar jouw problemen en verwachtingen. De hypnose sessie op zich verliep heel vlot. Op geen enkel moment voelde ik mij onveilig of ongemakkelijk. Meer nog ik ervaarde een enorme rust. We zijn nu bijna een week verder en ik heb het gevoel dat de scherpe kantjes van mijn faalangst ervan af zijn en dit al na één sessie. Ik ben heel tevreden en raad mensen zeker aan om hypnose een kans te geven.”

“UPDATE NA 3 MAANDEN: sinds de sessie bij Alex heb ik geen enkele paniekaanval meer gehad. Ik heb mijn studie kunnen hervatten.”

S.R.

“Voor ik bij Isa was geweest , kreeg ik altijd stress en een slecht gevoel als er mensen in mijn buurt waren , voelde mij door iedereen bekeken , kon niemand in de ogen kijken , liep altijd met mijn hoofd naar beneden. Ik was alleen maar gelukkig als ik alleen was. Drukke winkels bezoeken , feestjes , met mensen praten die ik niet kende , deden mij totaal blokkeren en ik kwam altijd met hoofdpijn thuis. Nu na de sessies , durf ik alles aan en heb totaal geen problemen meer met sociaal contact. Ik kijk mensen nu altijd in de ogen en voel me bij iedereen op mijn gemak , maar ik heb nog altijd mijn goede manieren en respect behouden. Praten met mensen die ik niet ken doet me nu eigenlijk deugd. Voor mensen die ook sociale angst hebben kan ik alleen maar zeggen , ga zo snel mogelijk bij Isa langs , want ik heb vele jaren van mijn leven weggegooid door mijn sociale angst en wou dat ik al veel eerder bij hem was langs geweest.”
Flip

“Beste André
Hierbij mijn belevenis van de hypnose.
Ik was ten einde raad toen ik de afspraak boekte. De angsten namen mijn bewustzijn en onderbewustzijn over en ik leed aan lichamelijke klachten. Ik ben vrij nuchter en wist niet helemaal wat hypnose inhield maar ik was bereid alles te doen om van de angst af te komen.

Bij binnenkomst was André direct erg vriendelijk en hield wel van een grapje. Zo stelde hij mij vrij snel op mijn gemak. Er werd duidelijk verteld wat de werkwijze is en hoe we de angst zouden aanpakken. Ik vond het bijzonder en hoopte zo dat het zou werken.

Na de sessie merkte ik vrijwel direct dat de angst niet meer overheerste. Hieropvolgende verdwenen ook mijn lichamelijke klachten die ontstonden uit mijn angst. Wat een opluchting!

André heeft nog vrij lang wekelijks contact gezocht om te vragen hoe het ging. Dat vond ik erg attent en ook fijn. Een tweede sessie was niet eens nodig. Ik was verbaasd van het resultaat en ik ben André zo dankbaar!

Overtuigd van de werking van de hypnose ben ik nu zeker en zal een volgende keer ook zeker weer naar André terug gaan. Super bedankt!”
Groetjes, Maika