HOOGTEVREES OVERWINNEN DOOR HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Hoogtevrees behandelen met hypnose en hypnotherapie

Hoogtevrees bestrijden met hypnose en hypnotherapie

HOOGTEVREES OPLOSSEN MET HYPNOTHERAPIE EN HYPNOSE

Een van de meestvoorkomende angsten is hoogtevrees of acrofobie. Dit kan zich uiten in een nervositeit in uitzonderlijke hoge gebouwen tot regelrechte paniek bij de gedachte aan een trap of ladder. Hoe je hoogtevrees ook tot uiting mag komen, hypnose en hypnotherapie kunnen een snelle, gemakkelijke en bovenal effectieve oplossing bieden.

Neem vandaag nog contact op en we voorzien je geheel vrijblijvend van de nodige informatie en plannen desgewenst direct een sessie in.

Je vindt onze contactinformatie, zoals het email adres en telefoonnummer, op onze contactpagina.

Hoogtevrees bestrijden met hypnose : ik wil graag hulp!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je hoogtevrees. Neem vandaag nog contact op met een van de therapeuten en verlos jezelf van faalangst.

De oorzaak van hoogtevrees

Het wordt veelal geclaimd dat hoogtevrees, naast een angst voor harde geluiden, een van de weinige angsten is waarmee mensen geboren worden. Recent onderzoek van NYU lijkt deze theorie echter te ontkrachten. In werkelijkheid is een onredelijke angst voor hoogtes, net als andere fobieën en angststoornissen, veelal op jonge leeftijd al aangeleerd.

De oorzaak kan in een traumatische ervaring liggen, maar ook een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis als een levendige voorstelling van hoe het zijn om te vallen kan hoogtevrees veroorzaken.

Hoogtevrees en de angst voor het vallen

Hoogtevrees uit zich vaak in het bewustzijn doordat je je steeds levendiger zal voorstellen hoe je van een hoogte valt of springt wanneer je een ‘val’ benadert. Dit kan de rand van een balkon zijn, het raam in een hoog gebouw of een steeds hogere trede van een trap. Deze voorstelling veroorzaakt een aanmaak van adrenaline en een paniekreactie. Adrenaline wordt ook wel het ‘vecht of vlucht’ hormoon genoemd. Aangezien het lastig vechten is tegen een balkon of raam, is de natuurlijke reactie vervolgens vluchten.

Hoewel het waarschijnlijk verstandig is om enige angst of aarzeling te ervaren wanneer je aan de rand van een afgrond staat, is het doel van onze hypnose sessies om juist onnodige hoogtevrees weg te nemen. Je hoeft immers niet daadwerkelijk een drang te ervaren om te vluchten wanneer je bij het raam van een flatgebouw staat.

Tekenen of symptomen van hoogtevrees

Draaierigheid en angst zijn de meest genoemde tekenen van hoogtevrees, maar er zijn enkele andere symptomen die kunnen duiden op hoogtevrees of acrofobie:

  • Een versnelde hartslag;
  • Hartkloppingen;
  • Misselijkheid;
  • Overmatig zweten;
  • Flauwvallen.

In de meest extreme gevallen kan hoogtevrees ertoe leiden dat je verlamd van angst bent en door anderen uit je benarde positie gered zult moeten worden.

HOOGTEVREES OVERWINNEN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en we hebben dan ook verscheidene manieren om je hoogtevrees blijvend te overwinnen met hypnose en hypnotherapie.

In alle gevallen draait het echter om het achterhalen en verwerken van de onderliggende oorzaak van je hoogtevrees en het omvormen van reflexmatige angsten in gezonde gedragspatronen. Onze ervaren hypnotherapeuten helpen je graag om voor eens en voor altijd je hoogtevrees te overwinnen door middel van hypnose.

Wil je meer weten over onze behandelmethode of direct een afspraak maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We zijn te bereiken per email, telefoon, via het contactformulier of je kan ook altijd rechtstreeks je afspraken inplannen.

Enkele Succesverhalen

“In slechts 1 hele ontspannende sessie heeft Linda mij geholpen komaf te maken met deze irrationele angst!”

Anoniem