ANOREXIA VERWERKEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

ANOREXIA VERWERKEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Anorexia verwerken met hypnose: vaak in slechts drie sessies*

*Naargelang de aard van het probleem kan er soms een sessie extra nodig zijn

Let op: Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening. Hypnotherapie bij anorexia dient als ondersteunend hulp en best in overleg met je arts. Bij aanvragen gaan wij er altijd van uit dat de cliënt dit reeds heeft overlegd met de arts. Wij stellen geen diagnose.

Anorexia is een van de meest voorkomende eetstoornissen. Lijd je aan anorexia of denk je dat je weleens aan anorexia zou kunnen lijden? Neem dan zo snel mogelijk contact op via mail, telefoon of boek rechtstreeks je sessies in. Wij hebben jarenlange ervaring met het gebruik van hypnose en hypnotherapie voor de verwerking van anorexia en andere eetstoornissen. We voorzien je dan ook graag vrijblijvend van alle informatie die je nodig hebt om de eerste stap naar genezing te zetten.

Symptomen anorexia

In het dagelijks leven herkennen we de volgende anorexia symptomen:

 • Erg weinig eten en/of liegen over wat je gegeten hebt
 • Obsessief calorieën tellen
 • Na een maaltijd direct in het toilet overgeven
 • Het slikken van dieetpillen, laxeermiddelen en dergelijke om gewichtsverlies te veroorzaken
 • Constant controleren van het lichaamsgewicht of op een andere wijze meten van het lichaam
 • Fysieke problemen zoals haarverlies of duizeligheid
 • Excessief gaan sporten om zo dun mogelijk te zijn

Herken je deze symptomen in jezelf of een ander, wacht dan niet tot er extreem gewichtsverlies optreed. Hoewel dit natuurlijk het belangrijkste symptoom van anorexia is, zijn het veelal de psychologische symptomen die het eerst bovenkomen en hoe eerder de sessies voor anorexia worden gestart, hoe beter.

Heb ik anorexia?

Vaak wordt aangenomen dat anorexia enkel voorkomt bij meisjes in hun tienerjaren en jonge vrouwen, maar ook bij mannen komen we symptomen anorexia tegen. Wanneer je aan anorexia lijdt vermijd je over het algemeen al het voedsel waarvan je denkt dat dit bij kan dragen aan gewichtstoename, of dit nu feitelijk ook zo is of niet. Sommigen wisselen daarbij vasten en vreetbuien af, hoewel het belangrijk is op te merken dat iemand die aan anorexia lijdt 3 droge crackers al als een vreetbui zou kunnen omschrijven.

Dergelijke anorexia symptomen komen veelal bovendrijven in periodes van onzekerheid, angst of erg laag zelfvertrouwen. Na een periode waarin de symptomen of drangbeelden die samenhangen met anorexia uitzonderlijk aanwezig zijn, heb je gevoelens van schaamte en schuld die tot nog minder zelfvertrouwen lijden en daarmee een vicieuze cirkel in stand houden.

Wat is anorexia?

Anorexia. Een ieder denkt direct aan de beelden van een dun, krachteloos lichaam, maar wat is anorexia? Anorexia is een eetstoornis waarbij je zo min mogelijk wil wegen/zo slank mogelijk wilt zijn. Je lijdt aan een verstoord zelfbeeld en kan hierdoor geen gezond lichaamsgewicht aanhouden. Je leeft in constante angst om aan te komen, ook wanneer dit voor je gezondheid beter zou zijn.

Hulp nodig met anorexia?

Wij hebben veel ervaring met het verwerken van anorexia door middel van hypnose en hypnotherapie om zo een blijvende, positieve verandering in je leven teweeg te brengen. Lijd je aan anorexia of ken je iemand die aan anorexia lijdt? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op via de telefoon, mail of boek rechtstreeks je sessies in.

Anorexia gevolgen

Los van de gevolgen die anorexia heeft op je levensgenot, zijn er ook directe lichamelijke anorexia gevolgen. Door jezelf constant uit te hongeren, onthoud je je lichaam essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om normaal te kunnen functioneren. Het lichaam vertraagd vervolgens zoveel mogelijk lichaamsprocessen om zo energie te te besparen. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gezondheid:

 • Een abnormale lage hartslag en lage bloeddruk zijn tekenen dat de hartspieren aan het veranderen zijn. De kans op hartfalen stijgt terwijl de hartslag en bloeddruk lager en lager worden.
 • De dichtheid van botten vermindert (osteoporose), waardoor botten droog en breekbaar worden.
 • Spiermassa en -kracht nemen af.
 • Ernstige uitdroging kan nierfalen veroorzaken.
 • Flauwvallen, vermoeidheid en algemene zwakheid treden op.
 • Droog haar en een droge huid, waarbij haaruitval niet ongewoon is.
 • Je lichaam ontwikkeld donshaartjes, ook wel lanugo genoemd, in een laatste poging van het lichaam om warmte vast te houden.

Elk van deze gevolgen is op zich al gevaarlijk, maar gecombineerd vormen ze de reden dat anorexia het hoogste sterftecijfer van alle psychische aandoeningen kent. Gelukkig zijn veel van deze gevolgen omkeerbaar op het moment dat wordt gekozen voor een effectieve methode om anorexia te verwerken.

Hoe krijg je anorexia?

De symptomen van anorexia zijn redelijk bekend, maar hoe krijg je anorexia? Hoewel de kans dat je anorexia krijgt groter is als leden van je directe familie er ook aan lijden, lijkt de invloed van erfelijkheid in de praktijk erg klein. Het zijn voornamelijk psychologische-, omgevings- en sociale factoren die bijdragen aan het ontwikkelen van de aandoening. Deze leiden tot een diepgeworteld geloof dat het leven beter zal zijn als je maar dunner bent. Vaak zijn degenen die met deze aandoening worstelen ook uiterst perfectionistisch ingesteld en zijn zij zelden tevreden met hun eigen prestaties.

Experts of specialisten zijn vaak van mening dat anorexia een manier is voor het onderbewuste om onopgeloste conflicten of pijnlijke jeugdherinneringen te verwerken. Hoewel misbruik bij het ontwikkelen van andere eetstoornissen als boulimia veelal een factor is lijkt dit directe verband er in het geval van anorexia minder vaak te zijn.

VERWERKING VAN ANOREXIA DOOR MIDDEL VAN HYPNOSE OF HYPNOTHERAPIE

Traditiegetrouw wordt er bij anorexia veelal diep in het verleden gegraven om er achter te komen waar de aandoening vandaan komt, of wordt er lange tijd gezocht naar een diepe onderliggende betekenis. Hoewel er absoluut iets te zeggen is voor het kennen van de onderliggende reden van een aandoening, wil je wanneer je aan anorexia lijdt maar één ding: verbeteren. En zo snel mogelijk.

Bij onze bewezen effectieve hypnose en hypnotherapieën werken we direct met het onderbewustzijn om de anorexia gedragspatronen aan te pakken en je letterlijk te leren hoe je anders moet denken. We nemen de foutieve programmatuur in je onderbewustzijn en vervangen deze door nieuwe gedragspatronen waarbij flexibiliteit, keuze en controle over je eigen gedrag de boventoon voeren.