BEDPLASSEN AFLEREN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Wil je graag hulp bij het afleren van bedplassen bij je kind?

Bedplassen afleren met hypnose en hypnotherapie

Bedplassen bij volwassenen en kinderen komt vaker voor dan menigeen denkt. Tegelijkertijd kan bedplassen afleren voor jong en oud een uitdaging zijn. Recent onderzoek van Oostenrijkse medici wijst echter uit dat hypnose in veel gevallen een snelle, effectieve en permanente oplossing vormt.

Meer weten over bedplassen afleren door middel van hypnose of hypnotherapie? Bel of mail ons vandaag nog en we voorzien je vrijblijvend van alle nodige informatie. Je kunt ook het contactformulier invullen, waarna we zo snel mogelijk contact met je op zullen nemen.

BEDPLASSEN

Bedplassen komt vaker voor dan velen denken. In België en Nederland zijn er zeker honderdduizend kinderen, tieners en volwassenen die regelmatig of sporadisch bedplassen. Hoewel er dus talloze mensen van alle leeftijden zijn die met bedplassen worstelen, zijn er zeer weinig effectieve behandelmethodes die helpen bij het bedplassen afleren. Bij jonge kinderen wordt behandelen zelfs als ‘onnodig’ afgeschreven tot het kind een leeftijd van 7 of zelfs 8 jaar bereikt. Dit terwijl het voor het zelfvertrouwen van het kind in kwestie wel al een zeer negatieve ervaring kan zijn.

Bedplassen kan een grote invloed hebben op de levenskwaliteit van kinderen, jongeren en volwassenen. Het kan leiden tot gevoelens van verdriet en schaamte, maar is ook een remmende factor in sociale contacten. Het kan bijvoorbeeld moeilijk of zelfs onmogelijk zijn om te blijven slapen bij vriendjes thuis, op kamp te gaan of een vakantie te nemen.

Bedplassen en Methoden

Wanneer men last heeft van ongewenst bedplassen zijn er verschillende behandelopties. De bekendste hiervan is waarschijnlijk de alarm therapie, waarbij men een speciale nachtbroek draagt die voorzien is van een alarm. Op het moment dat er enig vocht wordt gedetecteerd wordt de dragen gewaakt door een alarm, waarna deze alsnog snel naar het toilet kan. Dit kan vooral voor jonge kinderen echter zeer stressvol zijn.

Een andere oplossing is het dragen van speciale ‘nachtluiers’, waarbij de dragers zich veelal kleingemaakt voelen. Jongere kinderen willen deze nachtluiers veelal niet dragen omdat ze dan ‘weer baby’s’ zijn, terwijl voor volwassenen de noodzaak van een dergelijke oplossing zelfs tot psychologische problemen kan leiden.

BEDPLASSEN AFLEREN MET HYPNOSE

Bedplassen afleren door middel van hypnose is in veel gevallen effectiever dan de eerdergenoemde alternatieven en is tegelijkertijd voor zowel jong en oud een stressvrije, waardige manier van behandelen die daarnaast direct resultaten oplevert.

Hypnotherapie wordt al geruime tijd gebruik als methode om mensen ongewenste gewoontes af te leren door direct met het onderbewustzijn te werken. De hypnotherapeut neemt deze negatieve gedragspatronen en vervangt deze door positieve patronen. Hypnose werkt daarnaast op zowel medisch als psychologisch niveau en kan bedplassen ook afleren wanneer deze stamt uit een angst voor het donker of een andere psychologische oorzaak.

Wil je graag hulp bij het afleren van bedplassen bij je kind?

Wij hebben veel ervaring met het behandelen van bedplassen door middel van hypnose en hypnotherapie om zo een blijvende, positieve verandering in je leven teweeg te brengen. Neem vandaag nog contact op via de telefoon, mail of boek rechtstreeks je sessies in.

NU BEDPLASSEN STOPPEN DANKZIJ HYPNOTHERAPIE

Tijdens het hypnotherapeutische proces helpen we je de controle nemen op onderbewust niveau, waarbij we voor kinderen veelal gebruik maken van de voorstellingskracht die in kinderen bijzonder krachtig is. Uiteindelijk leert de geest de blaas controleren zodat iedereen, kind, tiener of volwassene, de nachten droog doorstaat.

Meer weten over bedplassen afleren door middel van hypnose of hypnotherapie? Bel of mail ons vandaag nog en we voorzien je vrijblijvend van alle nodige informatie.