CHRONISCHE PIJN WEG MET HYPNOSE

CHRONISCHE PIJN ELIMINEREN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Pijnbestrijding met hypnose

Let op: Hypnotherapie is geen vervanging van medische hulpverlening. Hypnotherapie bij chronische pijn dient als ondersteunend hulp en best in overleg met je arts. Bij aanvragen gaan wij er altijd van uit dat de cliënt dit reeds heeft overlegd met de arts. Wij stellen geen diagnose.

Veel van onze cliënten die we ontvangen voor pijn gerelateerde problemen komen voor chronische pijn.

We hebben verscheidene mensen geholpen met chronische pijn door hypnose en hypnotherapie te gebruiken.

Wij kunnen allemaal een soort acute pijn of ongemak ervaren op een of andere moment. Gewoonlijk door ziekte of kwetsuren. Maar gelukkig zijn deze gewoonlijk kortstondig eens we enige medische behandeling hebben ontvangen en zijn genezen.

Een stijgende aantal mensen lijden aan chronische pijn, of herhaalde aanvallen van acute pijn welke meestal voorkomt in de onderrug, nek, schouders of benen.

Heel veel mensen die we hebben gezien met pijnproblemen, hebben alle manieren van behandelingen geprobeerd om enige verlichting te verkrijgen van hun probleem. Toch heeft niets gewerkt, dus leven ze ofwel met min of meer een constante pijn, of leven ze in angst voor hun volgende pijn episode. Meestal beperken ze hun leven en levensstijl zo veel mogelijk om de pijn te vermijden.

Meer weten over hypnose bij pijn?

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose bij pijn? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens.

BELANGRIJK

Een hypnotherapeut is geen arts, dus als je chronische pijn of andere pijngerelateerde problemen hebt die je graag zou willen oplossen met hypnose en hypnotherapie, consulteer dan eerst je dokter of medische specialist om je ervan te verzekeren dat het geen probleem is dat een onmiddellijke medische zorg vereist. Deze pagina is enkel voor informatieve doeleinden,en is niet bedoeld als vervanging van degelijke medische advies. Daardoor is het essentieel dat ALLE pijnsymptomen grondig medisch onderzocht zijn, om de mogelijkheid uit te sluiten dat de pijn veroorzaakt is door een serieuze onderliggende kwaal.

Wat is pijn?

Er zijn twee groepen pijn: acute en chronische pijn.

Acute pijn is een manier waarmee het lichaam laat weten dat er iets mis is en er iets aan gedaan moet worden. We voelen acute pijn omdat zenuwuiteinden sterk geprikkeld worden of beschadigd raken, waarna de pijn via de zenuwen aan de hersenen wordt doorgegeven.
De pijn wordt meestal als ‘scherp’ of ‘schrijnend’ beschreven en is meestal goed te bestrijden met paracetamol of aspirine.

Acute pijn is nuttig, het laat je weten dat je je hand van die hete pan moet wegtrekken.

Bij een verwonding heeft acute pijn een beschermende functie: zolang de genezing duurt blijft de plaats van het letsel pijnlijk, zodat men met de nodige zorg omgaat met de wonde en de genezing sneller en beter verloopt. Doorgaans verlichten pijnstillers doeltreffend acute pijn.

Chronische pijn kan je best beschrijven als volgt: een huis wordt beveiligd met een alarmsysteem tegen inbrekers. Maar het alarmsysteem werkt niet meer goed en gaat te pas en te onpas af. Het is niet zo dat er een gevaar dreigt of een inbreker aanwezig is, het alarm gaat af doordat er een storing is met het alarmsysteem.
Dat is ook zo met chronische pijn. Het is niet zo dat er weefselbeschadiging is in het lichaam, of ergens een wonde die verzorgd moet worden, het lichaamseigen alarmsysteem – pijn dus – gaat constant en onterecht af. Welke dan een vorm van chronische pijn veroorzaakt.

Wat er moet gebeuren is dus het alarmsysteem (onderbewustzijn) bijwerken om duidelijk te maken dat er géén gevaar dreigt, zodat het alarm (pijn) kan stoppen.

Dit is waar we jou kunnen helpen met hypnose en hypnotherapie. Met hypnose en hypnotherapie krijgen we toegang tot je ‘alarmsysteem’, tot je onderbewustzijn en kan je de knop omdraaien die ervoor zorgt dat je alarm, pijn dus, wordt uitgeschakeld.

(meer info over chronische pijn op wikipedia)

Enkele Succesverhalen

Anoniem

Anoniem

“Jarenlang heb ik last gehad van rusteloze benen waardoor ik moeilijk in slaap viel. Ik was er eerst niet van overtuigd dat hypnose hier verandering in kon brengen, maar na één sessie had ik er al geen last meer van. Soms heb ik het gevoel dat het weer opspeelt, maar dan lijkt het alsof mijn lichaam hiertegen vecht en dan trekt het meteen weg zodat ik rustig in slaap kan vallen.”

Jan, 38 jaar

“Alle puzzelstukjes op z’n plek. Heel bijzonder, inzichtelijk en verlichtend. Blij dat ik bij Natascha ben terechtgekomen. Voel me zoveel beter..”

M.J. van Dijk

“Goeiemorgen

De behandeling die u toepaste voor mijn hoofdpijn, is dit iets dat ik zelf ook zou kunnen toepassen? De eerste keer dat u dit toepaste, voelde ik immers echt een verschil, alsof mijn hoofdpijn ‘open getrokken’ werd. Ik merk alvast een verschil de voorbije weken.”

Groetjes, Helena