ALCOHOLISME & ALCOHOLVERSLAVING OVERWINNEN MET HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Alcoholverslaving overwinnen met hypnose en hypnotherapie in slechts 4 sessies!

Alcoholisme (alcoholverslaving) overwinnen door hypnose & hypnotherapie

ALCOHOLVERSLAVING OF ALCOHOLISME OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Stoppen met drinken. Het klinkt voor de leek gemakkelijker dan het is. “Dan laat je die fles toch gewoon staan?” – Je zou wel willen! Weten dat er een probleem is en op zoek gaan naar een oplossing is echter de beste eerste stap die je kan zetten. Wij behandelen al geruime tijd zeer succesvol alcoholverslaving door middel van hypnose en hypnotherapie. Je merkt na de eerste sessie het verschil en de meeste cliënten zijn na slechts 4 sessies de drang om te drinken compleet kwijt.

Ben je klaar om voorgoed van je alcoholprobleem af te zijn? Neem vandaag nog contact op. Heb je een specifieke vraag ? Bel dan 085 060 63 37 – We staan klaar om je van alle nodige informatie te voorzien en te helpen om je drankprobleem voor eens en altijd achter je te laten.

Alcoholverslaving of alcoholmisbruik: Wanneer heb je een probleem?

Een van de alcoholisme symptomen is het lange tijd niet onder ogen durven zien van het probleem, maar het feit dat je dit leest betekend al dat je op de goede weg bent.

We spreken over een drankverslaving wanneer alcohol niet langer een sporadisch pleziertje is, maar wanneer je het gevoel hebt niet zonder alcohol te kunnen functioneren of wanneer het je normale dagelijks functioneren in de weg staat.

Wanneer de behoefte aan alcohol sterker is dan je vermogen om te stoppen met drinken, heb je een alcohol verslaving. Zoals ook bij andere verslavingen het geval is, kan alcoholmisbruik lastig te doorbreken zijn op eigen houtje en veelal is het moeilijk te erkennen dat je een probleem hebt.

Als alcoholist ervaar je vaak problemen in je relaties, carrière en financiën tot je op een punt komt waar je niet anders kan dan professionele hulp zoeken. Voor velen die zelf geen alcoholprobleem hebben is het moeilijk in te zien waarom je niet simpelweg kunt stoppen met alcohol, maar een verslaving kan net zo dwingend zijn als de behoefte aan voedsel of water. Deel van de alcoholisme symptomen zijn vaak gevoelens van schuld, schaamte en spijt, maar krijg je het afkicken van alcohol alsnog niet zonder hulp voor elkaar.

Hoeveel zou je moeten drinken?

Matig drinken betekend niet direct dat je een alcoholprobleem hebt en talloze mensen drinken weleens alcohol zonder beschouwd te worden als alcoholist. De richtlijnen die in het Verenigd Koninkrijk worden aangehouden schrijven bijvoorbeeld voor dat zowel mannen als vrouwen één a twee glazen alcohol per dag kunnen drinken zonder dat dit persé schadelijk hoeft te zijn.

Een glas alcohol zoals dit wordt bedoelt wanneer men het over de alcohol richtlijnen heeft, staat ongeveer gelijk aan 125ml wijn, 25ml sterke drank of 250ml bier. Verschillende medici hebben echter aangegeven dat zelfs de voorgestelde één a twee glazen per dag aan de hoge kant zijn, alsmede de gewoonte van velen om hun dagelijkse glazen ‘op te sparen’ en in het weekend al deze glazen te binge drinken.

Vandaag nog stoppen met alcohol!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je alcoholverslaving. 

Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

Getuigenis

Anoniem
Anoniem
Lees verder
“Beste Isa, je hebt me geweldig geholpen! Ik heb geen enkele behoefte meer aan alcohol. Ook toen we onlangs een etentje met familie hadden kostte het me geen enkele moeite om het bij water te houden.

Ik vind je professioneel, zorgvuldig en respectvol. Kortom een heel goede therapeut!”

De gevolgen van een alcoholverslaving

Wanneer een alcoholisme behandeling achterwege blijft kan dit op de lange termijn zeer gevaarlijk zijn voor de fysieke, mentale, emotionele en sociale gezondheid van iemand die met een drankprobleem leeft. Naast serieuze consequenties voor een eventuele carrière, familie en vrienden kan alcoholisme onherstelbare schade aanrichten in belangrijke organen en lichaamsprocessen:

 • De lever
 • Het zenuwstelsel
 • Het hart
 • De maag en darmen
 • De hersenen

Hiernaast veroorzaakt een alcoholverslaving veelal ook andere gezondheidsklachten. Alcoholisten die hun aandoening nog niet onder ogen hebben durven zien schrijven deze problemen vaak toe aan andere medische problemen, in een poging de consequenties van hun drankverslaving te ontkennen. Enkele van deze gezondheidsklachten zijn:

Alcoholisme heeft veelal ook zware sociale consequenties op werkgebied. In beschonken toestand of met een kater op het werk verschijnen kan ontslag tot gevolg hebben, wat tot grote financiële problemen kan leiden voor zowel jezelf als je gezin. Geweld, conflicten in een huwelijk, gerechtelijke problemen en isolatie van vrienden en familie komen ook regelmatig voor, wat op zijn beurt verergerd wordt door de onzekerheid, angst en woede die bij een verslaving horen.

Wat zijn de directe gevolgen van een drankprobleem op het lichaam?

Alcohol onderdrukt de werking van het zenuwstelsel. Het is een complexe stof die verschillende vormen van hersenwerking onderdrukt en veranderd. Om precies te zijn bindt alcohol met GABA receptoren in de hersenen, waardoor een onderdrukkende neurotransmitter in het zenuwstelsel vrijkomt. Dit is een van de redenen dat afkicken van alcohol in sommige gevallen lichamelijke afkickverschijnselen met zich mee kan brengen.

Enkele van deze afkickverschijnselen kunnen zijn:

 • Rillingen, stuiptrekkingen of het onbeheersbaar trillen met de handen
 • Overmatig zweten, zelfs als het koud is
 • Extreme irriteerbaarheid of angst
 • Slapeloosheid
 • Misselijkheid of overgeven
 • Hallucinaties

Hierbij is de kanttekening belangrijk dat het in dit geval gaat om de afkickverschijnselen na langdurig extreem alcoholmisbruik, waarbij een zware lichamelijke afhankelijkheid is ingetreden.

STOPPEN MET ALCOHOL DANKZIJ HYPNOSE

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je een probleem met alcohol hebt is het tijd om te gaan denken in oplossingen. Hierbij wordt echter vaak gekeken naar de symptomen van je probleem: De alcohol verslaving. De daadwerkelijke reden dat je drinkt ligt vaak echter diep onder de oppervlakte verborgen.

Alcoholmisbruik en andere verslavingen zijn veelal een manier om de werkelijkheid te ontvluchten. Wat het ook is waarvan je wilt wegvluchten, alcohol en/of drugs bieden je een tijdelijke soelaas.

Alcoholmisbruik is meestal een ‘uitvlucht mechanisme’, iets dat je gebruikt om jezelf te helpen omgaan met het leven – om jezelf beter te voelen.

Maar helaas, wanneer de tijdelijke opluchting of vergetelheid of buzz (hoe je het ook wilt noemen) verdwijnt heb je nog steeds dezelfde oude oncomfortabele gevoelens of gedachten van waaruit je spoedig weer zult willen ontsnappen door alcohol en/of drugs te gaan gebruiken.
Om je probleem blijvend op te lossen is het nodig de oorsprong van deze behoefte aan te pakken en eventueel ook te leren omgaan met bepaalde ‘triggers’ die deze gevoelens oproepen. Hiervoor werken we met je onderbewustzijn om zowel de onderliggende onzekerheden en angsten aan te pakken, als ook de gedragspatronen die maken dat je naar alcohol grijpt. Dit doen we door ingesleten, foutieve patronen in je onderbewustzijn onschadelijk te maken en deze vervolgens te ‘overschrijven’ met nieuwe, gezonde programmatie’s die je in staat stellen om op een gezonde manier met jezelf en de buitenwereld om te gaan.

Enkele Succesverhalen

Alcoholverslaving

Anoniem

Alcoholverslaving

Anoniem

Alcoholverslaving

Anoniem

“Dag Guy,
Nog steeds mag ik spreken van een kwalitatief betere nachtrust! De ervaring om monter wakker te worden is geheel nieuw voor mij. De verwachtingen zijn meer dan ingelost. Natuurlijk word ik geen goede slaper maar de voorbije periode is mijn levenskwaliteit door betere nachtrust enorm toegenomen. Vooral de diepte van mijn slaap is ontegensprekelijk. Mijn partner merkte het eigenlijk al van dag één. Eén belangrijke angst is op dit moment weg, namelijk dat ik verslingerd zou raken aan alcohol om mijn slaap door een roes op te wekken. Het gevolg is dat ik de voorbije dagen zelfs geen druppel gedronken heb. Nu de werkweek erop zit trakteer ik me met een goed glas wijn. Het is zeker onder controle. ‘k Zie er niet meer tegenop om te gaan slapen omdat ik weet dat ik veel kans heb om voldoende nachtrust te vinden. Die gemoedsrust alleen al is ontspannend.

Enorm bedankt daarvoor en een fijn weekend!”

Groeten uit Melle, B.D

“Ineens besefte ik het: m’n alcoholgebruik begon een probleem te worden en daar wilde ik vanaf. Maar dat bleek ik zelf niet te kunnen, dus had hulp nodig. Ik zag mezelf niet naar een kliniek of AA gaan, dus onderzocht de weg van hypnose. Via Google kwam ik bij Annemieke terecht en belde haar.
Dat was al een hele stap. Maar aan de telefoon was ze al heel aardig en begripvol. Het gevoel was gelijk goed. De eerste hypnose-sessie was een verademing. Wát een zachte en rustgevende stem! Ik voelde me zó op m’n gemak! En het bijzondere was dat ik de volgende dag al geen behoefte had aan alcohol. Totaal heb ik 4 hypnosesessies in twee weken gehad en dat heeft mij van mijn alcoholprobleem afgeholpen. Dus nooit meer stiekem drinken, geen flessen meer verstoppen en niet meer stiekem naar de glasbak. Ik ben Annemieke voor eeuwig dankbaar!”

Anoniem

“Hierbij wil ik u de wensen overmaken voor een even succesvol 2020… Met mij gaat alles uitstekend, voel me goed en straal nog meer dan in het begin. Dit alles heb ik aan u te danken! Alvast hartelijk dank voor alles…”

Groetjes Luc

“Geachte mevrouw Vanhoef,
Sinds mijn bezoek bij jou vorige week lukt het mij perfect om zowel het aperitiefje als het gebruikelijk glaasje bij de maaltijd en de rest van de avond te laten voor wat het is. Alvast bedankt!”

Met vriendelijke groeten, Sabrina

Hallo Isa,
sinds onze laatste sessie heb ik geen enkele interesse meer in alcohol. Je vertelde mij dat een alcoholverslaving eigenlijk zijn oorzaak vond in een lage zelfwaarde, en nadat we hebben gewerkt aan mijn zelfwaarde voel ik mij zo goed dat ik geen enkele interesse meer heb in alcohol.
Je hebt me ook suggesties gegeven dat alcohol vies ging smaken voor mij. Ik dacht dat het niet ging werken maar het gedachte van bier alleen maakt mij al misselijk!
Ik ben heel tevreden met wat je hebt gedaan voor mij…
M. V.D. (Hulst)

“Hey Guy, Still going strong! Bedankt om mijn leven een nieuwe richting te geven”
I.J.