EETSTOORNIS BEHANDELEN DOOR HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Eetstoornis overwinnen door hypnose & hypnotherapie

Eetstoornissen zoals vraatzucht, overeten en vreetbuien overwinnen met hypnose en hypnotherapie

EETSTOORNISSEN OVERWINNEN MET HYPNOTHERAPIE EN HYPNOSE

Iedereen eet weleens iets meer dan de bedoeling is. Je voelt je daarna opgeblazen en neemt je voor om de volgende keer wat beter de maat te houden en eerder te stoppen. Voor velen is dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je aan een eetstoornis zoals vreetbuien, overeten of vraatzucht leidt voelt het alsof je de controle bij het eten compleet verliest.

Je voelt je daarna vaak schuldig of slechts over jezelf, maar kan zonder hulp niet stoppen. Hypnose en hypnotherapie kunnen die hulp echter bieden. Wij hielpen al talloze mensen blijvend eetstoornissen overwinnen met behulp van hypnose en hypnotherapie.
Samen gaan we in je onderbewustzijn opzoek naar de onderliggende oorzaak van je vreetbuien, overeten of vraatzucht en vervangen schadelijke gedragspatronen zodat je een gezonde relatie met eten en voeding kunt opbouwen.

Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op via email, bel ons, via het contactformulier in, of maak meteen je afspraak hier.

“Ik heb mijn eetgedrag niet meer onder controle”

Er zijn talloze ideeën en theorieën over de oorzaak van eetstoornissen. Wat echter in talloze onderzoeken boven komt is het feit dat overeten, vraatzucht en vreetbuien in stand worden gehouden door aangeleerde gedachte- en gedragspatronen.
Er vindt een initiële trigger plaats die de gedachte aan een vreetbui veroorzaakt, waarna een opeenvolging aan automatische gedachtes en gedragingen de controle overneemt. Wanneer een dergelijke situatie zich voordoet ben je veelal de controle kwijt tot het moment dat je klaar bent met overeten, waarna schaamte en een schuldgevoel zich van je meester maakt.

Eetstoornis behandelen met hypnose!

Wilt u meer toelichting over het behandelen van een eetstoornis door middel van hypnose? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u steeds contact nemen met ons via de gebruikelijke contactgegevens. 

CONTROLE OVER EETSTOORNISSEN DOOR HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Door middel van hypnose en hypnotherapie kunnen we je de controle teruggeven. Niet alleen pakken we de onderliggende oorzaak van je eetgedrag aan, we passen direct in het onderbewustzijn de gedachtepatronen aan die je telkens weer in de vicieuze cirkel van overeten en schaamte doen belanden.
Je zal geen slaaf meer zijn van gedragspatronen, maar zult de controle over je eetgedrag terugnemen. Een gevolg is dat je vreetbuien, vraatzucht en overeten tot het verleden behoren.

STOPPEN MET OVERETEN, VREETBUIEN EN VRAATZUCHT

Hoewel het vanzelfsprekend kan klinken dat je van je eetstoornis af wil, is die eerste stap toch erg spannend. Je leeft immers al tijden met het probleem en bent er hierdoor zelfs op een bepaalde manier aan gewend geraakt. Je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen.

Omdat het om automatische gedragspatronen gaat kan je precies voorspellen hoe het zal gaan. Je slaat de nodige voorraad in, kiest het juiste moment, begint te eten en verliest jezelf in de vreetbui. Het is pas achteraf dat je weer met spijt en een schuldgevoel terugkijkt op het gebeurde. Dat gevoel ebt echter weer weg en dan is het toch eigenlijk wel erg gemakkelijk om niets te doen en alles bij het oude te laten.

Dat bekende gevoel

Niemand claimt dat vreetbuien fijn zijn, maar het voelt wel bekend en als je niet aan het eten bent, wat moet je dan doen? Zo af en toe zal je puur op wilskracht de vreetbuien even af kunnen wenden, maar al snel gooien stress en zorgen weer roet in het eten. De eetstoornis wacht op je met een belofte van verlichting die nooit ingelost zal worden.

Een onderbewust gedrag bewust stoppen werkt niet

Feit is jammer genoeg dat het zo goed als onmogelijk is om puur op wilskracht een dergelijk gedragspatroon te doorbreken. Het is door jaren aan herhaling in je onderbewustzijn gesleten. Om je eetstoornis voor eens en altijd te overwinnen zal je mét het onderbewustzijn moeten werken, in plaats van er tegen te worstelen.

EETSTOORNISSEN OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Wanneer je kiest voor een hypnose om je eetstoornis te overwinnen werken we met het onderbewustzijn samen om de onderliggende oorzaak voor je vreetbuien, overeten of vraatzucht te achterhalen. Onze hypnotherapeuten hebben talloze jaren ervaring met het blijvend verhelpen van dwangmatig gedrag en zullen je leren hoe je met je onderbewustzijn samenwerkt om de controle te hernemen. Al na een eerste behandeling zal je merken dat de behoefte om te overeten afneemt, maar er zijn andere signalen dat de behandeling werkt:

  • Je bent jezelf niet langer aan het veroordelen of naar beneden halen voor gedragspatronen die buiten je controle liggen;
  • Je ontwikkeld een nieuwe, begripvolle relatie met het onderbewustzijn, leert negatieve gedragspatronen herkennen en ombuigen;
  • Je relatie met eten en voeding veranderd. Eten is nog steeds een bron van genot en noodzakelijk voor je lichamelijke gezondheid, maar je zult merken dat je niet langer eet om een emotionele behoefte te vervullen;
  • Je leert je emotionele behoeftes op een constructieve, gezonde wijze te herkennen en vervullen;
  • Zowel je innerlijke- als je uiterlijke leven zal stapsgewijs veranderen. Je voelt je beter over jezelf, bent gelukkiger en zal merken dat je in allerlei situaties profijt hebt van je nieuwe blik op het leven.

Neem vandaag nog de eerste stap

Elke reis start met een enkele stap. Start vandaag nog jouw reis naar een gezonde relatie met voeding en overwin je eetstoornis voor eens en voor altijd. Neem contact met ons op via het contactformulier, telefoon of email, of je kan ook meteen je afspraak hier inplannen. We voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt en maken desgewenst direct je eerste afspraak om je eetstoornis blijvend te overwinnen met hypnose.

Enkele Succesverhalen

“Dag Werner,

Ik kende mensen die gestopt waren met roken door hypnose. Op een dag zag ik een advertentie verschijnen over “de virtuele maagring geplaatst onder hypnose”. Het klinkt cliché maar na jarenlang allerhande diëten te proberen nam ik de beslissing om ook nog maar eens hypnose te proberen. Eerlijk gezegd dacht ik dat dit de zoveelste poging ging zijn om te vermageren.

Op 4 maart 2020 kwam ik bij u voor de eerste consultatie. Beetje gestresseerd, niet wetende waar ik mij mocht aan verwachten. Na de eerste sessie kon ik alleen maar zeggen dat ik iets “raars” had meegemaakt maar het voelde goed. De avond zelf wist ik al dat er iets in mijn onderbewustzijn veranderd was. Ik kan het niet beter beschrijven als een soort reset. Tijdens de tweede sessie plaatste u de virtuele maagring. En wonder bij wonder ging ik zonder nadenken minder eten, ook de zin te snoepen of de dag door te eten verdween. De kilo’s vlogen er niet af en dat moet ook niet want ik had al ervaring met crash diëten waar je nadien het dubbel aantal kilo’s terug kreeg. Wat ik wel zag was dat mijn kledij te groot werd en mensen begonnen te zeggen dat ik vermagerd was. Tegen de zomer was ik zonder moeite 30 kg kwijt!!! Toch had ik nog ergens de schrik dat de kilo’s er onmiddellijk terug gingen bijkomen. We zijn nu een aantal maanden verder en de kilo’s zijn er nog steeds niet bijgekomen. Ik ben gewoon mijn oude eetgewoonten vergeten. Of beter, hypnose heeft mijn onderbewustzijn terug op het juiste spoor gezet.

Wat ik wel ondervind is dat de meeste mensen nog nooit van vermageren onder hypnose hebben gehoord. Er zijn er zelfs die niet geloven dat ik zoveel vermagerd ben met hypnose en zeggen dat ik stiekem een maagring heb laten plaatsen. Niets is minder waar en ik raad het aan iedereen aan die overgewicht wil verliezen.

Uiteraard voel ik mij nu veel beter in mijn vel om niet te zeggen fantastisch! Nogmaals 1000 x dank!  
Door u en hypnose voel ik mij terug beter dan ooit tevoren.”

M.R.

“Beste Marielle
Hier ben ik eens met heel leuk nieuws… Ondertussen al een poosje geleden. het gaat super met mij en voel mij heel goed, ik ben 23 kilo afgevallen 🙂 Dankzij jouw hulp. Nogmaals bedankt… Nog 10 kilo te gaan. Met de lente voor de deur komt dit zeker in orde!! Groetjes.”

FOLLOW-UP NA 11 MAANDEN:

“Hey Marielle,

Ik ben ondertussen 42 kg kwijt!!!! Echt super en het gaat zeer goed. Super bedankt. Vele groetjes.”

Natascha Devos

Afvallen met hypnose

11/09/2019: “Ik heb het precies nagekeken: ik ben begonnen op 111.3 kg en vanmorgen 84.6 kg.”

15/11/2019 FOLLOW-UP: “Goedemorgen! Vanochtend gewogen en als eerste cijfer de 7 gezien!🎉🥳dat wil dus zeggen: 31.5 kg eraf!!!!!”

14/08/2020 FOLLOW-UP: “YES!! Nog 2 kg dan sta ik op 75kg. Ik ging eerst voor 85 kg. Dat was wel al weinig vond ik toen en vooral veel kilo’s te gaan maar daar zit ik nu al 8 kg onder🥳 Ik kan nu figuurlijk! en letterlijk 😄 de broekriem wat aantrekken. Lieve groetjes vanuit Terneuzen 🤗”

1 JAAR LATER FOLLOW-UP: “Deze maand een jaar geleden dat ik de eerste keer naar jou ging en kijk mij nou! Ik hou het ook gewoon vol. Dat is nog nooit gebeurd dus nogmaals: SUPER BEDANKT!!🤗”

Sonja K.

“Hallo Babette,

Wil je even laten weten dat t super goed gaat met t afvallen, al 10,7 kilo eraf (na 2 maanden), nog 5,6 te gaan en eigenlijk gaat t goed zonder veel moeite, Kan heel goed van de suikers afblijven, interesseert me niet meer en sporten gaat ook goed, dus dank je voor de sessies…”

UPDATE NA 2,5 MAANDEN: “Hoi Babette… even een eindupdate van mij 

Jeeeejjjj… het is gelukt, zit nu op 72 kilo (= 18 kilo minder) en voel me er helemaal geweldig bij. Voel me ook veel fitter, kan weer leuke kleren aan en als ik terugkijk is t het eigenlijk heel gemakkelijk gegaan. Mijn zus wil t ook, dus die heeft bij jou al ingepland. Dus super bedankt, veel groetjes.”

Joke

“Ik heb 3 hypnosesessies gehad met Walter voor een virtuele maagring. Ik ben er naartoe gegaan omdat ik erin geloofde en ik geen kracht meer vond om op eigen houtje af te vallen. Ik voelde me meteen op men gemak, had meteen vertrouwen en het voelde goed. Ik ben intussen 7,5 kilo afgevallen op 4 weken tijd! Mijn grootste probleem was dat ik at wanneer ik me slecht voelde. Na de eerste hypnosesessie voelde het bij mij “opgeruimd” en duidelijker vanbinnen. Ik heb een enorme rust ervaren die ik nooit voordien gehad heb. Ik eet veel minder en drink ongelooflijk veel water (4 liter op een dag). T.o.v. vroeger was het makkelijk de hele dag koffie en amper 2 glazen water. Ik heb niet echt zin in vettig eten, maar eerder in slaatjes. Ik eet veel langzamer en permitteer me ook soms ‘snoepjes’, maar dit is miniem en áls ik het eet, geniet ik er echt volop van. Ik kan het echt iedereen aanraden! Ik voel me echt veel beter en rustiger dan voordien! Nogmaals bedankt, Walter!“

Brigitte B.

“Hoi Birgit.. we zijn nu al een tijdje verder en het gaat nog steeds super! Ik heb vandaag een persoonlijk doel gehaald, namelijk -20kg!! Ik voel me gelukkiger dan ooit, heb tonnen energie en we gaan nu op de leukste plaatsen wandelen om er fysiek nog beter op vooruit te gaan . Enorm bedankt voor je hulp hierin! Vele groetjes. Shana ”

Shana Mommen

“Ik heb de hypnose als zeer prettig ervaren. Ik wist eerst niet wat ik ervan verwachten moest. Alex heeft mij op 1 sessie van mijn suikerverslaving afgeholpen. Sinds de hypnose eet ik geen snoep meer, terwijl ik het vroeger de hele dag door at. Er zit zelfs een zakje snoep in mijn rugzak en ik kom er niet aan, heb hier ook helemaal geen behoefte meer aan. Zeer tevreden!”

Luc V.

“Na enkele maanden geleden bij Guy te zijn geweest ben ik ondertussen al 11 kilo kwijt! Waarmee ik heel tevreden ben. Waarvoor nogmaals dank.”

S.V

“Hey Frank, ik heb je kaartje ontvangen. Ik ben 18 kilo afgevallen en kan het prima volhouden!! Mocht ik toch nog een keer op een punt staan dat het minder gaat, dan kom ik zeker terug! Groetjes”

Nadia

“Vanaf september dit jaar ben ik bij jou behandeld voor afvallen. Nu wil ik je laten weten dat het effectief is geweest. Ik ben nu in 3 maanden 10 kilo kwijt en heb zoveel rust en vertrouwen in mezelf gekregen. Ik wil je hiervoor hartelijk bedanken.”

Anoniem

“Bedankt Marc! Sinds mijn maagband via hypnose ben ik al 15 kg kwijt! Ik heb meer energie, voel me gezonder, mijn huid straalt en ik zie er gewoon beter uit. Natuurlijk helpt dit mijn zelfvertrouwen ook! Dank je.”

T.D’Hondt

“Hallo,
Ik ben Monique en ik ben 2 jaar geleden voor het eerst onder hypnose geweest. Ik had al zoveel (crash) diëten geprobeerd en was radeloos. Heb toen de stap genomen en Paul gebeld of hij me kon helpen. Ik vond het ontzettend spannend en wist niet waar ik aan begon. Ik voelde me gelijk op mijn gemak, Paul kwam heel rustig over en dat stelde me gerust. De eerste sessie ben ik gelijk onder hypnose geweest en merkte gelijk een verandering in mijn lijf. De oorzaak van mijn overeten is toen naar boven gekomen. Iets waar ik zelf nooit achter gekomen zou zijn. De 2de sessie werd mijn maagband geplaatst, een zeer bijzondere ervaring. Niet meer zoeken naar eten en gelijk meer water drinken. Zoveel rust in mijn hoofd en ik durf nu voor mijzelf op te komen. Ik wilde iedereen maar blij maken en helpen en vergat daarbij mijzelf. 21 kilo afgevallen en voel me goed. 

Ook mijn slaapprobleem is verholpen door Paul. Ik ben een heel ander mens geworden en ben iedere dag dankbaar dat ik toen de stap genomen heb.”

Monique

“Dag Isa
Eerste en vooral wil je bedanken. Ik woog 94,5 en weeg nu 71,5 en deze echt zonder moeite.
Kan jij mij verder helpen met paniekaanval? In neem antidepressiva en slaapmedicatie maar nog heb ik er last van. Heb je hiervoor een bandje? Of moet ik sessie volgen? Wanneer kan ik bij jou terecht?
Alvast bedankt en groetjes”

Hanife U.

“Vermageren met hypnose… iets voor mij? Lang getwijfeld, maar dan toch de stap gezet, vooral voor mijn gezondheid en om weer wat fitter te worden. En ja hoor! Nog geen seconde spijt gehad! Het was geen hocus pocus zoals op tv, ik voelde me op mijn gemak tijdens de sessies. Gek, ik wist zelfs alles nog van wat er tijdens de hypnose gezegd werd. En… het lukte! Ik vermagerde, zonder dat ik een “dieetgevoel” had! Ik kan alles eten, wel kleinere porties en ik kies voor de gezonde dingen, zonder moeite. De cola light die ik vroeger dronk wisselde ik voor water. Het ging vanzelf, 30 kg minder, ik voel me top! En het gaat na een jaar nog steeds goed, geen moeite om op gewicht te blijven! Zo blij dat ik dit gedaan heb!”

Groeten, Greet

Hey Walter,
Even een korte update. Ik woog vanmorgen 5.2 kg lichter sinds mijn eerste hypnose beurt op 21.02.17. Ik ben dus een tevreden mens hé! Het gaat eigenlijk allemaal zonder problemen of inspanning en heb ondertussen al veel reclame gemaakt. De geluidstape beluister ik niet meer, heb het wel hele maand maart gedaan. Heb het wel bijgehouden, moest ik het zo eens een periode moeilijk hebben, dan kan ik er naar teruggrijpen hé. De zelfhypnose probeer ik op regelmatige basis te doen, maar niet dagelijks. Ik begin nu ook reacties te krijgen van mensen die vragen of ik niet ben afgevallen, dus dat is leuk hé! Dank je wel!”

FOLLOW-UP: “Hey Walter,

Zoals beloofd, hou ik je op de hoogte. Ik zag op mijn weegschaal dit weekend dat er toch bijna 10 kg af was!! dus dat is goed. Maar ik moet wel zeggen dat het nu 9.3kg is, heb de indruk dat ik door de warmte veel drink, maar niet meer naar het toilet ga. Precies of mijn lichaam het water wat bij houdt. Ik heb dat gevoel wel meer in de zomer, dat ik wat opgeblazen ben. Maar!! Toch al heel tevreden hé! Het is vandaag exact 4 maanden geleden sinds mijn eerste hypnose, dus dat is toch een mooi resultaat. Ik doe nog regelmatig de zelfhypnose, dat lukt ook nog goed. Traag maar zeker ga ik geraken waar ik wil! Ik kan terug broeken dragen waar ik 4 jaar niet meer in kon! Nog eens bedankt!”

Annick G.