EMETOFOBIE OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Emetofobie Overwinnen met Hypnose

Emetofobie overwinnen met hypnose & hypnotherapie

EMETOFOBIE OVERWINNEN MET HYPNOSE

Niemand vindt het fijn om misselijk te zijn en iedereen heeft weleens overgegeven, dus we weten stuk voor stuk dat dat geen pretje is. Toch is het voor de meeste mensen een kwestie van overgeven en verder gaan met het leven. Dit is anders wanneer je aan emetofobie lijdt, de angst voor overgeven, kotsen, misselijk zijn of de angst voor het overgeven van anderen.

Gelukkig bestaat er een zeer effectieve methode voor emetofobie: hypnose en hypnotherapie.

Wil jij ook je emetofobie overwinnen? Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact op via mail, telefoon of het contactformulier. We voorzien je dan van alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken.

Wat is emetofobie?

Het officiële woord voor iemand die lijdt aan een fobie voor overgeven is emetofobie, volgens verschillende studies de zevende meest voorkomende fobie. Emetofobie symptomen kunnen zijn :

  • Zelf overgeven
  • Een ander zien overgeven
  • Een ander horen overgeven
  • Horen over een ziekte die mensen doet overgeven
  • Op tv of film iemand zien overgeven
  • Een doktersbezoek
  • Een bezoek aan de tandarts
  • Een bezoek aan het ziekenhuis
  • Het consumeren van voedsel dat je misselijk zou kunnen maken

Leven met emetofobie

Lijd je aan een angst voor overgeven? Dan is de kans groot dat je in je omgeving op weinig begrip kan rekenen. Dit terwijl de angst voor braken in het dagelijks leven voor talloze problemen kan zorgen. Wanneer je lijdt aan emetofobie zal je veelal medische behandeling uit de weg gaan, mensen die ziek zijn (of kunnen zijn) vermijden of zelfs moeite hebben met eten uit angst voor braken. Emetofobie symptomen maken het erg lastig om een normaal leven te lijden.

Voor sommige vrouwen betekent een leven met emetofobie zelfs dat zij zichzelf het hebben van kinderen of zwanger zijn ontzeggen. In dat geval is de angst voor ochtendmisselijkheid of zieke kinderen zo groot dat deze het vervullen van een eventuele kinderwens zo goed als onmogelijk maken.

Ook wanneer emetofobie niet zó belemmerend is, zullen constant gedachten aan ziek worden, misselijk worden of anderen zien overgeven een negatieve invloed hebben op je levenskwaliteit. Daarnaast loop je het risico dat zonder therapie je emetofobie in de loop der tijd in intensiteit toeneemt.

FOBIE OVERGEVEN: WAAR KOMT HET VANDAAN?

Zoals veel angsten en fobieën ontwikkeld ook emetofobie zich wanneer onopgeloste emoties een conflict creëren. Er is een deel van je, het onderbewustzijn, die ervoor zorgt dat je angst voelt om te overgeven. Met hypnose spreken we dat deel aan van je geest, het onderbewustzijn, om de angst voor overgeven uit te schakelen. Veel traditionele emetofobie behandelingen werken met je bewustzijn en niet met het onderbewustzijn. Dit is dan ook de reden dat veel traditionele behandelmethodes je uiteindelijk niet helpen om emetofobie te overwinnen.

EMETOFOBIE OVERWINNEN: HOE HET NIET HOORT

Tot enkele jaren terug werd een fobie voor overgeven veelal aangepakt door middel van blootstellingstherapie, waarbij de cliënt wordt blootgesteld aan foto’s en video’s van mensen die overgeven. Dit wordt gedaan in een poging om in de cliënt een tolerantie op te bouwen voor het zien of horen van iemand die aan het braken is. Niet alleen is deze methode hoogst onplezierig en oncomfortabel voor iemand die lijdt aan emetofobie, veelal heeft deze ook weinig tot geen effect.

In feite pak je in dit geval namelijk niet de oorzaak van de angst of fobie aan, maar enkel de symptomen. Symptomen die, zonder aanpak van de onderliggende oorzaak, hoogstens kortstondig onderdrukt worden en zich zelfs in nieuwe fobieën of angsten kunnen gaan uiten.

Emetofobie overwinnen met hypnose: ik wil graag hulp!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor emetofobie. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

KIES VANDAAG NOG VOOR HYPNOTHERAPIE TEGEN EMETOFOBIE

We begrijpen dat die eerste stap spannend kan zijn, maar talloze cliënten zijn je voorgegaan en kennen dankzij onze sessies voor emetofobie een leven vrij van angsten en fobieën. Op onze site kan je meer lezen over hun ervaringen met Hypnose Praktijk.

Neem die stap en plan je sessie in, bel ons, mail ons of vul het contactformulier in zodat we je vrijblijvend kunnen vertellen hoe we jou permanent van je emetofobie afhelpen.

Hypnose en hypnotherapie: effectief tegen fobie voor overgeven

Wanneer je aan emetofobie lijdt, wéét je dat je angst voor kotsen of overgeven niet rationeel is en je wilt natuurlijk niet bang zijn. Je zal dan ook regelmatig goedbedoelde adviezen krijgen waarin men uitlegt dat je niet bang hóeft te zijn. Zoals bij veel fobieën het geval is heb je die angst bij emetofobie echter niet zelf in de hand. Het is een angst die niet weg te beredeneren is.

Wanneer je kiest voor een oplossing voor emetofobie door middel van hypnose of hypnotherapie kijken we niet enkel naar de symptomen, maar werken we met dat deel van jou dat de angst veroorzaakt: je onderbewustzijn. Hypnose stelt ons in staat om direct met het onderbewustzijn te werken aan het wegnemen van het innerlijke conflict of de innerlijke angsten die je fobie veroorzaken. Zo zorgen hypnose en hypnotherapie voor een blijvende oplossing die je fobie bij de wortel uitroeit.

We ontdekken en lossen de oorzaak van je angst op. Vaak houdt dit in dat we opgekropte gevoelens die het probleem veroorzaken aanpakken, maar in sommige gevallen zullen we ons richten op situaties in het dagelijks leven die het probleem veroorzaken of verergeren. In beide gevallen vervangen we in feite de, soms jarenlange, foutieve programmering van je onderbewustzijn met nieuwe programmatie die een leven zonder onredelijke angsten en fobieën mogelijk maakt.