HYPNOSE VOOR KINDEREN

Hypnose voor kinderen

Hypnose: ook voor kinderen!

Het leven van een kind is een opeenvolging van ontdekking en leermomenten. Deze momenten kunnen echter ook voor stress zorgen. Iets dat je als ouder door de drukte van het dagelijks leven weleens uit het oog kunt verliezen. Deze stress wordt echter plots pijnlijk duidelijk als je kind komt te worstelen met bedplassen, nagelbijten
slapeloosheid en talloze andere problemen. Gelukkig kan hypnose voor kinderen bijzonder goed helpen. Wil je meer weten over hypnose voor kinderen? Bel of mail ons dan vandaag nog voor meer informatie. Je kan natuurlijk ook altijd het contactformulier invullen waarna we vrijblijvend contact met je opnemen om je van alle nodige details te voorzien.

HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE VOOR KINDEREN HELPT!

Hypnose voor kinderen biedt uitkomst bij talloze uitdagingen, problemen en struikelblokken die in een kinderleven plaats kunnen vinden. Zo kan hypnotherapie bij kinderen uitkomst bieden voor:

Hypnose kan echter ook ingezet worden, zonder dat er een direct probleem of struikelblok zichtbaar is, simpelweg om het kind een voorsprong te geven op succes in het latere leven. Denk hierbij aan hypnotherapie om het zelfvertrouwen te vergroten, creativiteit te stimuleren, een vriendelijke, open houding te bevorderen of zelfs atletisch vermogen te vergroten. De mogelijkheden zijn eindeloos. De werking van hypnose voor kinderen is zelfs onderzocht en bevestigd door onderzoek van de prestigieuze Stanford universiteit in de VS.

HET GEBRUIK VAN HYPNOSE VOOR KINDEREN

Wanneer we hypnotherapie voor kinderen inzetten is het veelal niet nodig om de kinderen uitgebreid uit te leggen wat hypnose nu precies is. Een effectieve introductie is bijvoorbeeld dat ze een erg ontspannen, rustig moment ingaan waarin ze hun verbeelding zullen gebruiken om bepaalde problemen op te lossen. Het is daarbij belangrijk dat het kind ook echt geïnteresseerd is in een positief resultaat van de hypnose sessie en dus bijvoorbeeld ook daadwerkelijk van een probleem afgeholpen wil worden.

WAAROM IS HYPNOSE VOOR KINDEREN ZO EFFECTIEF?

Kinderen zijn bij uitstek erg ontvankelijk voor de vele positieve effecten die hypnotherapie teweeg brengt. Kinderen maken immers vaak erg actief gebruik van hun verbeeldingskracht, wat voor een hypnotherapeut de ideale ingang tot het onderbewustzijn vormt. In het geval van hypnose voor kinderen maakt de hypnotherapeut vaak gebruik van verhalen, avonturen of zelfs heldenfiguren uit het leven van het kind zelf om positieve verandering teweeg te brengen. De hypnotherapie wordt echter wel aangepast op de leeftijd en ontwikkeling van het kind, dus bij oudere kinderen zal de therapie er iets anders uitzien dan bij jongere kinderen.

De aanwezigheid van een ouder, voogd of vertrouwd figuur bij de hypnotherapie zorgt ervoor dat het kind zich ten alle tijde veilig en vertrouwd voelt en optimaal van de hypnose profiteert.

Wie voert de sessies uit?

Onze specialisten op dit gebied, Linda Buelens (in en om Eindhoven), Annemieke Adelmund (vanuit Rotterdam), en Marielle Vanhoef (zowel vanuit Oudenaarde alsook vanuit Limburg), hebben al talloze kinderen met hypnotherapie geholpen met het vinden van hun zelfvertrouwen en talloze andere uitdagingen die een kinderleven kunnen bemoeilijken. Denk bijvoorbeeld aan duimzuigen, bedplassen, nachtmerries, boosheid en agressie, maar ook verlatingsangst, rouwverwerking en vele andere problemen.

Meer weten over hypnose voor uw kind?

Wilt u meer info ? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u steeds contact nemen met ons via de gebruikelijke contactgegevens.

Hypnose voor kinderen, ook geschikt voor jouw kind

Hypnotherapie voor kinderen kan in talloze situaties ingezet worden, of het nu voor het oplossen van problemen is óf simpelweg om je kind een duwtje in de rug te geven. Het belangrijkste is dat zowel het kind als jij als ouder of voogd bereid bent het probleem aan te pakken of de uitdaging aan te gaan. Dit is dan ook waarom de eerste sessie altijd samen met een ouder of voogd plaats vind. Gezamenlijk moet er een vertrouwensband opgebouwd worden, moet het doel van de hypnotherapie worden vastgesteld en wordt er daarna daadwerkelijk ook gewerkt aan het behalen van dat doel. Wanneer dit klinkt als iets waar jij en je kind iets aan hebben, wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Bel ons, mail ons, maak rechtstreeks je afspraak online, of vul het contactformulier in en we gaan zo snel mogelijk aan de slag. Je kind verdient immers elke voorsprong die je hem of haar in dit vroege leven kan geven.

“Ik had al een hele tijd last van smetvrees. Het werd onhoudbaar. Ik werd er vreselijk ongelukkig van en mijn mama had amper nog tijd voor zichzelf omdat ze steeds bezig was met poetsen omdat ik overal vies van was. We voelden aan dat het verergerde als ik stress had. Na enkele hypnoses, waar op de stress én de smetvrees gewerkt werd, ben ik hier nu van verlost. Het gaat heel goed met me en ook mama kan weer op haar beide oren slapen.”

Lotte, 10 jaar

“Al sinds mijn kleutertijd heb ik last van verschillende tics. Ik heb nooit anders geweten. Nu ik 16 ben wilde ik er eindelijk vanaf. Na de eerste sessie was het al een pak minder én ben ik er achter gekomen wat de oorzaak was. Toch wilde ik het resultaat nog versterken en ben ik voor een tweede sessie gegaan. Ik kan de tics nu goed onder controle houden. Bij erge stress kunnen ze wel eens even opkomen, maar ze verdwijnen ook weer snel.”

Robby, 16 jaar

“Hij slaapt weer als een roosje. En dat zonder pilletje.”

Anoniem, 14 jaar