RIJEXAMEN ZONDER FAALANGST MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE VOOR EEN RIJEXAMEN ZONDER ANGST

Rijexamen zonder faalangst met hypnose en hypnotherapie

Dus wat is de oorzaak nu precies : zenuwen of angst?

Het begint allemaal met de geest: hoe we denken en hoe we situaties ervaren. We hebben in wezen twee verschillende delen in onze geest, de bewuste wil waarin staat wat we willen dat er gebeurt en de verbeelding die voor angst en twijfel zorgt. Wanneer deze twee delen van onze geest een conflict hebben, wint de verbeelding.

In de context van een rijexamen, zal onze bewuste wil (onze bewustzijn/logica/verstand) zeggen: “Ik ga mijn rijexamen behalen”. De verbeelding springt erin met angst en twijfel, door te antwoorden “Maar wat als ik het niet haal? Je krijgt een moeilijke instructie van je examinator en je zult alles vergeten en je bevriest. Kijk wat er de laatste keer gebeurde: je werd echt nerveus en vergat je spiegels te controleren.”

Zodra er een conflict ontstaat tussen die twee (bewustzijn en onderbewustzijn / wilskracht en verbeeldingskracht) , wint de verbeelding en overschrijft het de bewuste wil. Je begint je het ergste geval te verbeelden en het te verprutsen, terwijl je je echt nerveus en angstig voelt.

Door het voorstellen van het ergste geval, ben je in wezen een horrorfilm in je hoofd aan het afspelen. Dit voedt dan naar beneden in je lichaam en je lichaam reageert met fysieke symptomen van zenuwen en angst. Je kunt maagklachten, zweterige handpalmen, hyperventilatie en hartkloppingen ervaren en het gevoel krijgen alsof je niets hebt geleerd en van je rijlessen kunt herinneren. Dit is natuurlijk geen goede situatie vlak voor of tijdens het examen!

Zenuwen of faalangst voor rijexamen – leer hoe hypnose je hierbij kan helpen

Ik word met enige regelmaak ook gecontacteerd door mensen die geholpen willen worden bij het overwinnen van de zenuwen en faalangst voor het rijexamen. De verschillende soorten zenuwen en faalangst gaan meestal over een algemeen zenuwachtig gevoel. Het gebeurt ook niet zelden dat sommige van mijn cliënten zich enkel wat angstig voelen voor een bepaalde handeling, zoals parkeren tussen twee auto’s.

De overgrote meerderheid van de mensen die ik zie zijn meer dan in staat om rustig te rijden en ervaren geen zenuwen tijdens hun normale rijlessen. Sommigen hebben hun examen al eerder gedaan zonder succes. Anderen willen gewoon een oppepper om ervoor te zorgen dat ze het gevoel krijgen dat ze 100% zeker zijn voordat ze het examen voor de eerste keer afleggen. Degenen die hun examen al eerder hebben afgelegd kunnen een slechte ervaring hebben gehad of het was te wijten aan een paar kleine foutjes. Deze ervaring kan dan leiden tot een paar twijfels in het achterhoofd van de persoon over hun vermogen om de volgende keer het examen te halen. Bijgevolg kan dit vervolgens omgezet worden in een beperkende overtuiging, ondersteund door elke mislukte poging die ze hadden bij het afleggen van het examen.

Hoe kan hypnose en hypnotherapie je helpen om je angst voor een rijexamen weg te krijgen?

Hypnotherapie is een briljant hulpmiddel om je te helpen om de zenuwen voor het rijexamen te overwinnen. Tijdens de hypnose zijn we in staat om de bewuste geest te omzeilen en te helpen om suggesties in het onderbewustzijn in te planten zodat die twee kunnen samenwerken. Door dit te doen, kunnen we beginnen met het trainen van de verbeelding om voor je te werken, in plaats van tegen je te zijn.

In deze situatie kunnen we door een ideaal rijexamen lopen in je geest, terwijl je in hypnose bent. In plaats van het spelen van een horrorfilm waarin alles fout gaat, kunnen we suggereren dat alles goed gaat en dat je je mooi en rustig, ontspannen en in controle voelt. We kunnen door alle manoeuvres in je hoofd gaan en je laten voelen hoe je je zou willen voelen tijdens je examen. We beginnen opnieuw je geest te trainen en door dit te doen breken we de nutteloze gewoonten die je je hebt ingebeeld af waardoor de dingen misgaan.

Ik wil graag hulp bij het overwinnen van angst voor het rijexamen

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose bij je rijexamen? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u steeds contact nemen met ons via de gebruikelijke contactgegevens.