ROUWVERWERKING : VERDRIET VERWERKEN MET HYPNOSE – IN TWEE SESSIES!

Rouwverwerking: verdriet verwerken met hypnose en hypnotherapie

Rouwverwerking : verdriet verwerken met hypnose - in twee sessies!

ROUWVERWERKING: VERDRIET, ROUW EN VERLIES VERWERKEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Verwerk je het tragische verlies van een kind, familielid, partner of huisdier? Merk je dat dit verdriet je alle wakkere uren bezig houdt? Wil je je verdriet verwerken op een manier die je in staat stelt om op een positieve manier verder te gaan met je leven? Hypnose en hypnotherapie helpen je om afscheid te nemen, te genezen en het rouwen achter je te laten. Je zult al na een eerste sessie een merkbaar verschil ervaren en voor de meeste cliënten zijn 2 sessies voldoende om het leegte, gemis en verdriet volledig los te laten.

Neem nu die stap en laat onze bewezen hypnotherapie je rouw en verlies wegnemen, zodat je weer kunt terugdenken aan degene die je verloren bent zonder overmant te worden door verdriet. Bel, mail, vul het contactformulier in of boek meteen je afspraken hier en we helpen je zo snel mogelijk door het rouwproces heen.

Wat is rouw & verdriet?

Wanneer we spreken over rouwen hebben we het over talloze verschillende gedachtes en gevoelens die we ervaren op het moment dat we iemand of iets verliezen waar we waarde aan hechten. Hoewel men bij rouw vaak direct de link legt met overlijden, zijn er ook andere situaties waarbij gevoelens van rouw en verlies kunnen opkomen. Hoe we omgaan met verdriet speelt bijvoorbeeld een grote rol bij het verwerken van het einde van een relatie of vriendschap, het verliezen van een baan of financiële zekerheid, vanwege onvruchtbaarheid of na een ernstige ziekte. Hoe belangrijker de rol van hetgeen we verliezen in ons leven, hoe moeilijker het rouwproces – op eigen houtje – zal zijn.

Meer weten over rouwverwerking met hypnose?

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose op rouwverwerking? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u steeds contact nemen met ons via de gebruikelijke contactgegevens.

De fases van het rouwen

Veelal zal rouwverwerking verschillende fases kennen:

  • Na de eerste shock, heeft men meestal moeite om het gebeurde te erkennen en voeren ongeloof en ontkenning dan ook de boventoon. “Dit kan niet waar zijn”, het zoeken naar dat bekende gezicht in een bekende setting of simpelweg doorgaan alsof er niets gebeurd is zijn enkele van de meest herkenbare uitingen van deze fase. In deze fase blijft het echte verdriet vaak nog achterwege en het is daarmee een manier om de schijn voor jezelf op te houden en de dagen door te komen.
  • “Waarom overkomt mij dit?” en gevoelens van het terug willen vechten of zelfs woede richting de persoon of datgene dat je verloren bent volgen meestal direct na de eerste fase. Hoewel het goed is om deze woede te uiten en niet op te kroppen, kan deze woede zich ook op een ongezonde en schadelijke manier uiten in, bijvoorbeeld, woedeaanvallen. Deze woede kan gemakkelijk losgelaten worden door hypnose.
  • Wanneer de woede is weggeëbd is wat overblijft vaak een gevoel van schuld gecombineerd met pogingen om te onderhandelen met God of het universum. “Wat als ik nu..”, “Had ik maar…”.
  • Nadat de onderhandelingen met God en het universum zonder uitzondering spaak lopen zet de depressie vaak in. Je wordt overmeesterd door een gevoel van hopeloosheid, frustratie, bitterheid, zelfmedelijden en een diep gevoel van rouw en verlies voor hetgeen dat je verloren bent, maar ook voor alle hoop, dromen en plannen die je had voor de toekomst. Je voelt je in deze fase van het rouwproces leeg, doods en stuurloos. In zekere mate is dit een gezond onderdeel van het verwerkingsproces, maar dan gaan we er wel vanuit dat het tijdelijk is en je uiteindelijk leert te accepteren wat er is gebeurd.

Niet iedereen doorloopt echter al deze fases en niet iedereen zal de fases op dezelfde manier ervaren wanneer ze deze wel doorlopen. Je gevoelens in een dergelijk ‘bekend’ patroon proberen te plaatsen kan zelfs averechts werken en je ervan overtuigen dat je het rouwproces niet op de ‘juiste’ manier doorloopt. Het grote risico van verdriet verwerken is het blijven hangen in een van de fases:

  • Je blijft ontkennen wat er gebeurd is en leert dus nooit omgaan met je verdriet. Rouw en verlies blijven bestaan en in je onderbewustzijn richten ze grote schade aan.
  • Je blijft boos op de wereld of hetgeen dat je is ontnomen en verliest jezelf in woedeaanvallen en je constante boosheid.
  • Het constante malen over wat je anders had kunnen doen blijft doorgaan en begint je leven te beheersen.
  • Je gevoelens van intens verdriet en verlies blijven ondragelijk sterk en je vecht je geen weg omhoog uit je depressie.

Dit ‘hangen’ kan weken, maanden of zelfs jaren aanhouden. Zo wordt wat een aangrijpende gebeurtenis had moeten zijn die enkele littekens zou achterlaten, een gebeurtenis die je leven blijvend beheerst. Zit jij in een dergelijke situatie ? Lees verder, want er is een oplossing:

LOSLATEN VAN VERDRIET: ROUWVERWERKING DANKZIJ HYPNOSE

Door middel van hypnose en hypnotherapie zorgen we dat je niet in het rouw proces blijft hangen, doordat we met je onderbewustzijn werken om zo al dat leegte, gemis en verdriet te verwijderen. We helpen je met het verwerken van je verdriet op een gezonde, constructieve manier zodat je daarna verder kan gaan met je leven.

Zou je niet graag terug kunnen denken aan de persoon of hetgeen dat je verloren hebt zonder al die negatieve emoties? Herinneringen ophalen zonder dat gevoelens van ontkenning, woede, schuld en depressie de overhand nemen? Bel, mail, vul het contactformulier in of boek meteen je afspraken hier en we voorzien je vrijblijvend van alle informatie die je nodig hebt om de stap te zetten. De stap naar een leven vrij van verdriet.

Enkele Succesverhalen

“Ik kijk in ieder geval terug op een bijzondere ontmoeting en ik wilde je zeker ook nog bedanken om er voor mij te zijn op de momenten waarop ik door een moeilijk stuk moest. Sindsdien hebben mijn gevoelens van angst of verdriet ook een soort extra ‘geheugen’ gekregen, waarbij het gevoel van daarin gesteund te zijn en er niet alleen door te moeten daar nu ook bij horen. Dus in ieder geval: bedankt!”

S.A

De hypnose op zich is leuk om mee te maken, zo wonderlijk dat dat kan – alle emoties die weggehaald worden, heerlijk om die niet meer bij je te hoeven hebben. Ik heb alle sessies als fijn, bevrijdend en relaxed ervaren.”

Met vriendelijke groet, Silvia D.

“Door de hypnose heb ik het jarenlange verdriet over de dood van mijn 2 hondjes kunnen verwerken. Mensen zeggen “ge ziet het aan je.”

Carina B.