SOCIALE ANGST OVERWINNEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Sociale angst behandelen door hypnose & hypnotherapie – in slechts drie sessies!

Sociale angst overwinnen met hypnose en hypnotherapie

OVERWIN VERLEGENHEID EN SOCIALE ANGST

Hypnose kan een onzichtbaar veiligheidsdeken bieden waardoor je sociaal gemak kunt ontwikkelen en verlegenheid kunt overwinnen

Het is echt frustrerend en verontrustend om mensen in je omgeving te zien genieten, die gemakkelijk met elkaar praten en lachen en om jezelf helemaal buitengesloten voelen.

Iedereen kan last krijgen van verlegenheid en sociale angst en het kan sociale gelegenheden moeilijk maken. Het kan ervoor zorgen dat je niet weet wat je moet zeggen of dat je je ongemakkelijk, verloren of inadequaat voelt. Je zou wel door de grond willen zakken of je zou willen dat er een toverstaf bestond om je verlegenheid om te toveren in vertrouwen en gemak.

Bestaat sociaal gemak echt?

Sociale angst komt veel vaker voor dan veel mensen zich realiseren. Zelfs mensen die heel zelfverzekerd en sociaal lijken kunnen zich vanbinnen doodsbang voelen. Ze zijn misschien alleen wat beter in het verbergen van deze gevoelens.

Dit roept enkele vragen op – bestaat er echt zoiets als sociaal gemak? Zijn al die blije en lachende mensen echt zo, of doen ze ‘alsof’? Is je gewoon zelfverzekerd gedragen de oplossing voor sociaal ongemak?

Een sociale ‘act’ opvoeren om verlegenheid te overwinnen

Nou, het is waar dat als je ‘doet alsof’ je jezelf zelfverzekerd en op je gemak voelt het kan helpen om gemakkelijker met sociale situaties en werksituaties om te gaan. Dit is ook wel bekend als ‘fake it till you make it’ en het werkt vrij goed.

Als je iemand die je kent die sociaal vaardig is kopieert en doet wat diegene ook doet, dan zal je merken dat het ook voor jou gemakkelijker gaat worden.

Voor sommige mensen zal het verbeteren van hun ‘act’ genoeg zijn om ze te helpen zich echt op hun gemak te voelen in gezelschap. Voor andere mensen kan er nog steeds een beetje ongemak en angst schuilen achter een competente en sociale buitenkant, wat echt plezier in de weg kan gaan staan. Meestal komt dit doordat je het juiste gedrag hebt aangeleerd, maar nog steeds wordt meegesleept door de oude houdingen.

Waarom sommige mensen last blijven hebben van verlegenheid

Kijk, om je echt op je gemak te voelen in het gezelschap van anderen, in allerlei verschillende situaties, moet je het gevoel krijgen dat je op hetzelfde niveau zit als andere mensen. Je hebt evenveel recht om aanwezig te zijn, om dingen te zeggen, om gehoord te worden en om plezier te maken, net zoals alle andere aanwezigen.

Als je merkt dat je het gevoel hebt dat je er niet helemaal bij hoort, of dat je ervan overtuigd bent dat niemand je mag of geïnteresseerd in je zou kunnen zijn, dan geeft dit aan dat er iets niet klopt.

Maar wat klopt er niet?

Verlegenheid is een natuurlijk onderdeel van het opgroeien waar de meeste mensen uiteindelijk overheen kunnen groeien en zelfverzekerde volwassenen worden. Maar de hoge emoties rondom sociaal doen als je jong bent, kunnen een ‘conditionerend’ effect hebben, waardoor je met angst kunt reageren op sociale gebeurtenissen in plaats van met opwinding en plezier. Na een tijdje wordt dit een automatisch reactie en kan het beginnen te voelen alsof het deel uitmaakt van je ‘identiteit’ – en dat het blijvend is.

Maar het is niet blijvend.

Verlegenheid is hoe en niet wie – dus kan het veranderd worden

Met angst of verlegenheid reageren op sociale situaties is niet ‘wie je bent’, maar alleen maar wat je ‘geleerd hebt om te doen’. Het voelt ‘normaal’ voor je, maar niet omdat het deel uitmaakt van je identiteit, maar omdat het is wat je vaak doet.

Kortom, het is gewoontegedrag geworden. En hoewel gewoontes aanvoelen alsof ze moeilijk te veranderen zijn, zijn je hersenen eigenlijk in staat om dergelijke ogenschijnlijk instinctieve patronen te updaten.

Hypnose gebruiken om verlegenheid succesvol en eenvoudig te overwinnen

Onze therapeuten gebruiken de kracht van hypnose om je onderbewustzijn te heropvoeden (het gedeelte van instinctief patroongedrag).

Deze hypnosesessies zullen je onderbewustzijn in staat stellen om oude, nutteloze patronen in sociale situaties los te laten en nieuwe patronen aan te leren waar je wat aan hebt en wat je sociale leven zo veel aangenamer en bevredigender zullen maken.

Het gebruik van hypnose kan verlegenheid elimineren en nieuwe patronen creëren die je in staat stellen om echt sociaal gemak te ervaren en om verder te gaan dan gewoon een goede act opvoeren.

Na de hypnosetherapiesessie zal je merken dat

 • je jezelf verrast met hoe spontaan je in de buurt van anderen bent
 • je je veel relaxter voelt in allerlei verschillende sociale situaties
 • je oude angst gewoon niet meer aanwezig lijkt te zijn
 • je echt gaat genieten van sociale interacties

Boek nu je therapiesessie en begin met genieten van het omgaan met andere mensen.

EEN EINDE AAN SOCIALE ANGSTEN DANKZIJ HYPNOSE

Een sociale angst is een angst voor situaties waarin andere mensen een rol spelen. Dit kan een straat aflopen zijn, andere mensen ontmoeten, in een rij staan, een restaurant bezoeken, een bijeenkomst aandoen, afrekenen bij een kassa, enzovoorts. Voor de meeste mensen zijn dit echter situaties die je in het dagelijks leven niet gemakkelijk ontloopt.

Sociale angsten kunnen dan ook een verlammend effect hebben en een zware tol heffen op zowel je persoonlijke-, als je professionele leven. Je hoeft echter niet met sociale angsten te leven. Met hypnose en hypnotherapie kan je sociale angsten overwinnen en blijvend achter je laten. Meer weten of direct een afspraak maken voor een eerste sessie? Bel vandaag nog of stuur ons een email. Onze ervaren hypnotherapeuten zitten voor je klaar.

Gezonde- versus ongezonde angst

Angst is op zich een gezonde emotie. Angst behoedt je voor situaties waarin je gevaar loopt en voorkomt op deze manier zowel fysieke als emotionele schade. Er zijn echter gevallen waarin gezonde angst plaats maakt voor ongezonde sociale angsten en fobieën. Het ‘vlucht of vecht’ instinct komt dan boven in situaties waarin je geen enkel gevaar loopt. Het gevolg is dat je de situaties in kwestie begint te vermijden, wat kan leiden tot een ongezonde afzondering van de buitenwereld. Ongezond, want als mensen zijn we sociale dieren. Het contact met anderen houdt je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk gezond.

VERSCHILLENDE SOORTEN SOCIALE ANGSTEN

Sociale angsten of fobieën variëren sterk in hevigheid tussen verschillende mensen die met deze angsten worstelen. In sommige gevallen ontwikkeld de angst zich bij een specifieke situatie die relatief makkelijk te vermijden is, waardoor je er verder weinig mee bezig hoeft te zijn. In andere gevallen leidt elke vorm van sociaal contact tot een paniekaanval die verlammend kan werken, vergezeld van de bijbehorende lichamelijke symptomen. Hoe hevig een sociale angst ook is, degene die worstelt met deze angststoornis weet veelal dat er geen rationele reden is voor de reactie. Tegelijkertijd overheerst echter het gevoel dat je zelf geen controle over de angsten hebt. Met hypnotherapie kunnen we je die controle teruggeven.

Symptomen van sociale angsten of fobieën

Wanneer je met een sociale fobie of angst worstelt is het veelal vooral een angst om jezelf voor gek te zetten of door anderen negatief beoordeeld te worden. De fysieke symptomen zijn, onder andere:

 • Stotteren;
 • Moeite met concentreren;
 • Ongecontroleerde rillingen of bibberingen;
 • Blozen en zweten;
 • Droge mond;
 • Hartkloppingen;
 • Duizeligheid;
 • Kortademigheid.

Afhankelijk van de ernst van je sociale angst kan je met enkele, alle of geen van deze symptomen te maken krijgen. Omdat angst niet enkel een psychische, maar ook een lichamelijke reactie is, is de kans echter groot dat je ook lichamelijke klachten zal ervaren.

Getuigenis

Filip
Filip
Lees verder
“Voor ik bij Isa was geweest , kreeg ik altijd stress en een slecht gevoel als er mensen in mijn buurt waren, voelde mij door iedereen bekeken , kon niemand in de ogen kijken , liep altijd met mijn hoofd naar beneden. Ik was alleen maar gelukkig als ik alleen was.

Drukke winkels bezoeken, feestjes, met mensen praten die ik niet kende, deden mij totaal blokkeren en ik kwam altijd met hoofdpijn thuis.

Nu na de sessies durf ik alles aan en heb totaal geen problemen meer met sociaal contact. Ik kijk mensen nu altijd in de ogen en voel me bij iedereen op mijn gemak, maar ik heb nog altijd mijn goede manieren en respect behouden. Praten met mensen die ik niet ken doet me nu eigenlijk deugd.
Voor mensen die ook sociale angst hebben kan ik alleen maar zeggen, ga zo snel mogelijk bij Isa langs, want ik heb vele jaren van mijn leven weggegooid door mijn sociale angst en wou dat ik al veel eerder bij hem was langs geweest.”

Ik wil graag hulp bij het overwinnen van sociale angst!

De eerste stap heb je al gezet: Je bent op zoek gegaan naar een oplossing voor je sociale angst. Laat ons je nu helpen om die strijd ook te winnen. Bel, mail of boek rechtstreeks je afspraken in en we gaan zo snel mogelijk met je aan de slag.

DE GEVOLGEN VAN SOCIALE ANGSTEN OF FOBIEËN

Sociale fobieën en angsten ontwikkelen zich veelal tot andere problemen, wanneer deze onbehandeld blijven. Het constant vermijden van sociale situaties kan er bijvoorbeeld toe leiden dat je agorafobie oftewel pleinvlees ontwikkeld. Ook kan moeite met sociale situaties de prestaties op het werk of school in de weg staan, wat op zijn beurt problemen met het zelfvertrouwen of depressies kan veroorzaken.

LIJD IK AAN EEN SOCIALE FOBIE OF ANGST?

 • Maak je je constant zorgen dat je jezelf voor gek zet wanneer er anderen bij zijn?
 • Maak je je buitenproportioneel druk om het oordeel van anderen?
 • Zorgen sociale situaties ervoor dat je je ongemakkelijk en angstig voelt?
 • Maak je je zorgen over angstig gedrag in de volgende situaties?
  -Publiekelijk spreken
  -Eten of drinken waar anderen bij zijn
  -Schrijven of lezen waar anderen bij zijn
  -Feestjes en andere sociale gelegenheden
 • Vermijd je de bovenstaande situaties omdat je je er ongemakkelijk voelt?

Wanneer het antwoord op één of meer van deze vragen ja is, zou het kunnen dat je aan een sociale fobie of angst lijdt.

HOE OVERWIN JE EEN SOCIALE ANGST OF FOBIE?

Het korte antwoord op deze vraag is in de meeste gevallen ‘niet’. Jezelf voornemen om je niet meer angstig te voelen is alsof je probeert te stoppen met knipperen. Je weet namelijk al dat de angst die je ervaart onredelijk is. Het is je onderbewustzijn die op deze angstige momenten de controle overneemt en ervoor zorgt dat je ‘vlucht of vecht’ instincten bovenkomen. De manier om de controle terug te nemen en sociale angst blijvend te overwinnen is dan ook het direct werken mét je onderbewustzijn.

Sociale angsten blijvend oplossen met hypnose & hypnotherapie

De meest effectieve manier om je sociale angsten of fobieën permanent op te lossen is het aanpakken van de onderliggende oorzaak van deze angsten. Onder alle triggers en gedragspatronen ligt een bron, verstopt in het onderbewustzijn. Misschien weet je wat de bron van de angsten is of misschien probeer je al jaren, alleen of met behulp van allerlei therapeuten, tot deze bron te komen. Wat het geval ook mag zijn, onze hypnotherapeuten kunnen tijdens een hypnotherapeutische sessie de bron niet alleen blootleggen, maar je ook helpen om deze te verwerken. Wanneer de onderliggende oorzaak van je angsten is aangepast, rest ons enkel het aanpassen van de gedragspatronen die zich in de loop der jaren als reactie op deze oorzaak hebben ontwikkeld. Tijdens een sessie zal een van onze ervaren therapeuten deze gedragspatronen identificeren en je helpen deze om te vormen in gezonde, constructieve patronen die een positieve bijdragen aan je leven leveren.

Wil je vandaag nog de eerste stap zetten op weg naar een leven vrij van sociale angsten? Bel ons, stuur een email of vul het intakeformulier hieronder in. We voorzien je graag van de nodige informatie en maken desgewenst direct je afspraken.

Enkele Succesverhalen

Anoniem

Anoniem

“Hoi Marielle

Thx nog voor de hypnose voor wat meer assertiviteit. Ben eindelijk voor mezelf opgekomen en van job veranderd 🙂 Heb me niet meer onder tafel laten praten door de baas.”

Helga

“Na 2 sessies bij Alex was ik van mijn braakangst verlost. Ik durf nu gewoon weer naar de les te gaan.”

Student KULeuven

“Alleen maar een heel positieve ervaring, waarbij ik nog steeds het gevoel heb dat ik stappen voorwaarts maak!“

Luc

Anoniem

Anoniem

“Beste,

Ik zou je nog laten weten hoe het met me is gegaan na de laatste hypnose-sessie. Ik merkte eigenlijk meteen al verbetering en deze verbetering heeft doorgezet in de weken erna. Hoewel ik het nog ergens lastig vind om contact te maken, merk ik dat ik wel veel meer dingen durf. Nu had ik dat meisje waar ik al een tijdje mee om ging eindelijk mee uit gevraagd. Ze wil alleen bevriend zijn en ik merkte dat ik op een of andere manier daar wel mee om kon gaan. Normaal gesproken zou ik daar de hele week van zitten te stressen. Nu sta ik er positiever in en weet ik dat er nog wel een andere kans komt voor mij. Ik heb de therapie als positief ervaren. Bedankt hiervoor.”

Groeten, S. uit H.

Getuigenismail van een van de ouders van K.V.G
De musical heeft hij prima gedaan. Vooraf had hij wel zenuwen maar eenmaal op school waren deze weg zij hij. We waren supertrots op hem. En hij zelf was ook aan het stralen. Hij zelf vindt ook dat het goed gaat, hij gebruikt regelmatig zijn trigger. Laatst is hij ook gaan boodschappen, dit ging ook prima. We zijn erg blij hoe het gaat tot nu toe. Ik vind echt dat hij met wat meer zelfvertrouwen rond loopt. Dus Isa we zijn erg blij wat je voor hem hebt kunnen doen, Met vriendelijke groet
K.V.G.

Heel erg bedankt voor je hulp die echt werkt, zat diep in de put en zag maar geen uitweg en ben echt dankbaar dat ik bij jou terecht ben gekomen want nu ben ik uit de put en voel ik veel beter en kan ik weer aan mezelf werken zonder altijd verstoord te worden door de sociale angst die ik had! bedankt isa en vooral bedankt aan de mensen die hypnose hebben uitgevonden want zonder hypnose was ik er nu misschien niet meer.
Levi P.

Voor ik bij Isa was geweest , kreeg ik altijd stress en een slecht gevoel als er mensen in mijn buurt waren , voelde mij door iedereen bekeken , kon niemand in de ogen kijken , liep altijd met mijn hoofd naar beneden. Ik was alleen maar gelukkig als ik alleen was. Drukke winkels bezoeken , feestjes , met mensen praten die ik niet kende , deden mij totaal blokkeren en ik kwam altijd met hoofdpijn thuis. Nu na de sessies , durf ik alles aan en heb totaal geen problemen meer met sociaal contact. Ik kijk mensen nu altijd in de ogen en voel me bij iedereen op mijn gemak , maar ik heb nog altijd mijn goede manieren en respect behouden. Praten met mensen die ik niet ken doet me nu eigenlijk deugd. Voor mensen die ook sociale angst hebben kan ik alleen maar zeggen , ga zo snel mogelijk bij Isa langs , want ik heb vele jaren van mijn leven weggegooid door mijn sociale angst en wou dat ik al veel eerder bij hem was langs geweest.

Flip