STOPPEN MET ROKEN DOOR HYPNOSE : IN SLECHTS TWEE SESSIES!

Stoppen Met Roken Door Hypnose Hypnotherapie

STOPPEN MET ROKEN DOOR HYPNOSE – IN MAAR TWEE SESSIES!

Stoppen met roken
door hypnose

DANKZIJ HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE STOPPEN MET ROKEN

Roken. Meer dan een halve eeuw aan onderzoek heeft onomstotelijk vastgesteld dat het één van de meest schadelijke gewoontes is die je kan hebben. Toch blijven er talloze rokers. Twijfelen deze miljoenen rokers aan de mogelijke schade of is er iets anders aan de hand? Stoppen met roken blijkt zo makkelijk niet, zoals ook blijkt uit de miljardenindustrie die er rond het stoppen ontstaan is. Nicotinepleisters, e-sigaretten, medicatie en zelfs operaties beloven je te helpen met een gewoonte waar je zelf niet meer op kunt houden. Er is echter een reden dat het stoppen met roken je niet lukt. Roken is in de meeste gevallen een oncontroleerbare drang, die puur op wilskracht hoogstens kortstondig te weerstaan is.

Stoppen met roken is met hypnose of hypnotherapie echter niet alleen mogelijk, het is zelfs gemakkelijk. Na een enkele sessie zal je behoefte om te roken al drastisch afgenomen zijn em in de meeste gevallen zijn twee sessies voldoende om voorgoed van deze schadelijke gewoonte verlost te zijn. Waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op via telefoon, email of plan hier rechtstreeks je afspraak in het online agenda bij de hypnotherapeut van je keuze. We voorzien je geheel vrijblijvend van alle informatie die je nodig hebt en plannen desgewenst direct je sessies in.

Stoppen met roken, waarom zou je?

  • Bijna 50 procent van actieve rokers die overlijdt doet dit als het gevolg van een aandoening die aan het roken gerelateerd is;
  • Als roker heb je een levensverwachting die in sommige gevallen een volle 10 jaar korter is dan die van een niet-roker;
  • Elk jaar worden vele honderden kinderen in het ziekenhuis opgenomen met aandoeningen die te herleiden zijn tot het rookgedrag van ouders of andere naasten.

Wat zit er eigenlijk in die sigaret?

Sigaretten zijn meer dan tabak en papier. Tijdens het productieproces wordt een ware cocktail aan extra chemicaliën toegevoegd om te zorgen dat je behoefte om te roken behouden blijft of zelfs versterkt wordt. Elke trek aan een sigaret zorgt ervoor dat je, onder andere, de volgende stoffen binnenkrijgt:

  • Nicotine is de stof in je sigaret die direct de hersenen beïnvloed en uiteindelijk grotendeels voor de lichamelijke verslaving verantwoordelijk is. Rook je al geruime tijd? Dan kan roken tot lichamelijke afkickverschijnselen leiden zoals vraatzucht, angst, irritatie en hoofdpijnen. Stoppen met roken met nicotinepleisters is dan ook simpelweg een wijziging in de manier waarop je de verslavende stof binnen krijgt. Je zal misschien van de sigaretten afblijven, maar blijft afhankelijk van de nicotine.
  • Teer is de zwarte substantie die je weleens gebruikt ziet worden om gaten in asfalt wegen of daken te repareren. Het is echter ook de stof die achterblijft in je longen wanneer je de rook van een sigaret inademt. Vanuit de longen wordt teer in je bloedbaan opgenomen, waardoor het verschillende plaatsen in je lichaam weet te bereiken. Aangezien teer uit vele duizenden verschillende chemicaliën bestaat, waaronder talloze kanker-verwekkende en giftige stoffen, is het een van de grootste boosdoeners wanneer we over de gezondheidsgevolgen van roken spreken.
  • Koolstof monoxide beïnvloed de hoeveelheid zuurstof die je bloed door het lichaam kan verspreiden. Aangezien je hersenen, spieren, hart en andere organen allemaal afhankelijk zijn van een sterke toevoer van zuurstof, kan koolstof monoxide een scala aan negatieve effecten op je lichamelijke conditie hebben. Je wordt kortademig, ervaart een gebrek aan energie en hebt moeite je te concentreren.

De risico’s van roken

Roken doet de kans op talloze gezondheidsaandoeningen drastisch toenemen. Niet enkel voor jezelf, maar ook voor mensen in je directe omgeving. Hoe goed je ook tracht niet in de buurt van de kinderen te roken, de kans dat kinderen in een huishouden met een roker ernstig ziek worden is vele malen groter dan diezelfde kans voor een kind in een huis vol niet-rokers. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsklachten van rokers zijn:

  • Onvruchtbaarheid;
  • Problemen met het tandvlees;
  • Hartklachten en -aandoeningen;
  • Long- en andere kankers, waaronder mondkanker, keelkanker en leukemie.

Daarnaast is het niet ongewoon dat de slechte doorvoer van zuurstof leidt tot seksuele problemen bij zowel mannen als vrouwen.

Het goede nieuws over stoppen met roken

Er is echter ook goed nieuws. Als je nú stopt met roken neemt de kans op deze aandoeningen en problemen al na een week af. Na twee maanden is de kans op gezondheidsproblemen nog een kwart van wat deze voorheen was en na een jaar ben je als voormalig roker bijna net zo gezond als de gemiddelde niet-roker. Het is dus nog niet te laat.

(meer info over stoppen met roken op wikipedia)

Ik wil graag hulp bij het stoppen met roken!

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose op het stoppen met roken? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven?

 Dan kan u steeds contact opnemen met ons via de gebruikelijke contactgegevens

Getuigenis

“Door onwetendheid wist ik niet wat ik moest verwachten en wat hypnose was. Ikzelf heb dit als aangenaam ervaren en er is een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Ik ben u heel dankbaar voor dit gegeven en dat u mij hebt willen ontvangen.

Tot hiertoe is de drang naar roken weg en leef ik nu als een niet roker. Ook heb ik niet gegrepen naar alcohol als vervanging van sigaretten. Dit betekent heel veel voor mij.”

Anoniem

Hoe stoppen met roken?

Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt waarom of voor wie je stopt met roken. Ga je stoppen omdat je omgeving je onder druk zet, maar vind je het zelf eigenlijk wel prima? Dan is de kans groot dat zelfs de meest effectieve manier om te stoppen met roken faalt. Wanneer je voor jezelf tot de conclusie bent gekomen dat je wilt stoppen met roken is het enkel nog een kwestie van verzinnen hoe je gaat stoppen met roken. Voor velen zal de eerste poging om te stoppen er een zijn die puur op wilskracht draait. Je neemt je voor om nooit meer te roken en stopt simpelweg. In de meeste gevallen zal dit enkele dagen, weken of zelfs maanden werken, maar verval je uiteindelijk toch weer in die schadelijke gewoonte.

Stoppen met roken zonder nicotinepleister

Een tweede populaire manier om te stoppen met roken is de nicotinepleister. Aangezien nicotine echter het meest verslavende bestanddeel van de sigaret is, verander je op deze manier simpelweg de wijze waarop je aan je verslaving toegeeft. Stoppen met roken zónder nicotinepleister is op de lange termijn effectiever.

STOPPEN MET ROKEN DANKZIJ HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Een manier van stoppen die bij talloze cliënten van onze praktijk bijzonder succesvol is gebleken is stoppen met roken dankzij hypnose. Tijdens een hypnotherapeutische sessie zullen we in je onderbewustzijn de gedragspatronen die je naar een sigaret doen grijpen aanpakken. We identificeren de aanleiding voor het roken en zorgen dat de volgende keer dat een dergelijke situatie zich voordoet, de drang naar een sigaret vervangen is door een gezondere, productieve reactie. Op deze wijze pakken we de oorzaak van het probleem bij de wortel aan en vervalt het risico dat je op een later moment als gevolg van invloeden van buitenaf alsnog naar een sigaret grijpt.

Wil je blijvend met roken stoppen? Wil je gezonder door het leven gaan en tegelijkertijd een flinke som geld besparen die nu letterlijk in rook opgaat? Neem vandaag nog contact met ons op. Je kan ons een email sturen, bellen of kan het contactformulier invullen. Onze ervaren hypnotherapeuten staan je graag met raad en daad bij.

Ik wil graag hulp bij het stoppen met roken!

Wilt u meer toelichting over de werking van hypnose op het stoppen met roken? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u ons steeds contacteren via de gebruikelijke contactgegevens.

Tijdlijn Stoppen Roken

Enkele Succesverhalen

Stoppen met roken

Anoniem

Stoppen met roken

Els

Stoppen met roken

Anoniem

“Beste Laurien,
Nog eens bedankt, ik ben nog altijd rookvrij en hoop dat zo te houden!”

Grxxtjes L.

“Goededag ik kan nu goed zonder sigaretten dus ga de 2de afspraak dinsdag afzeggen”

Mvg Inge V.B.

“Beste mevr. Gilis.
Ondertussen ben ik nog steeds gestopt met roken. Het kost mij ook niet al te veel moeite… Vandaar dat ik mijn tweede afspraak van 24/10 wens te annuleren. Vriendelijke groet.”

Walter R.

“Heel fier op mezelf, vandaag ben ik 1 maand rookvrij, ben super content dat ik die stap heb genomen, om via deze weg te stoppen.”

Bert Biesemans

“Hi,
Al bijna 48 uur zonder sigaret!!!! Gaat erg goed! Super blij mee!”

Marlien

“Ik ben nu 6 weken rookvrij en voel mij super. Geen drang, geen bijwerkingen, geen slecht humeur”
E.B.

“Na een week 80 sigaretten niet gerookt.”

Tobby

“Het gaat super met mij! Ik heb niet meer gerookt en denk er ook niet aan. Geen bijwerkingen, ik kan goed slapen en eet gezond. Ik ben niet aangekomen… ongelooflijk blij mee. Ik ga door op de ingeslagen weg. Heel erg bedankt voor je hulp!”
Less R.

“Beste Victor,
Het gaat erg goed, ik rook niet meer. De afspraak van as dinsdag lijkt me dan ook niet meer nodig. Bij deze zeg ik onze 2de afspraak dan ook af. Hartelijk bedankt voor alles!!”

Coen Rehman

“Hypnose… daar had ik zelf toch ook wel vragen bij. Weet ik dan nog wel wat ik doe? Is dat niet weggegooid geld?

2005: Ik riskeerde toen een eerste keer ‘stoppen met roken’ met hypnose bij een oudere man waar ik positieve ervaringen van gehoord had. En jawel, ik werd een niet-roker wel 12 jaar lang, tot een relatiebreuk in 2017. Je kent dat gedacht wel, één sigaretje roken of een trekje van iemand anders, dat zal toch geen kwaad kunnen. Maak jezelf niets wijs en weet dat je dan terug vertrokken bent.

2018: Met de overtuiging dat hypnotherapie mij zeker weer ging helpen, maakte ik een afspraak bij het eerste en kortbij zijnde hypnosecentrum dat ik vond. Wat een grote teleurstelling!! Na dikke 10 minuten stond ik terug buiten met een enorme goesting om een sigaret op te steken. Enkele dagen hield ik het vol op eigen karakter en dan was ik weer vertrokken. Blijkbaar denken sommige als ze ergens een cursusje gedaan hebben dat ze zo snel geld kunnen verdienen. Laat je dus niet vangen.

2020: Via een vriendin van mij hoorde ik over Laurien. Ze is iemand die weet waar ze mee bezig is. Die haar tijd neemt om je uit te leggen wat er gaat gebeuren. Want het is niet zo dat ze je in een trance brengt waarbij je je daarna niets meer herinnert. Het is net de bedoeling dat jij en je onderbewustzijn je alles herinnert wat er gezegd is om zo het probleem aan te pakken waar je voor komt. Ze kan niet toveren. Maar de hypnotherapie helpt je door je onderbewustzijn aan te spreken en je naar de juiste richting te wijzen. Een positieve ingesteldheid van jezelf met de hypnotherapie van Laurien doet wonderen. Je gaat je hier echt niet bedrogen voelen achteraf.

Er hangt inderdaad een prijskaartje aan. Daarbij kan ik maar 1 ding zeggen: je gezondheid en welzijn is onbetaalbaar!! In mijn geval bij ‘stoppen met roken’ is de rekening snel gemaakt. De prijs van een pakje sigaretten per dag in een spaarpotje steken en hij zal rap vol zitten. Bij Laurien zijn het ook geen 10 minuten en weer buiten maar wel twee lange sessies.

Hierbij wil ik ook nog eens extra een dikke merci zeggen tegen Laurien. Ik kan weer ademen zonder hoesten, kan weer buiten zitten zonder een stinkstok in mijn handen, moet niet meer ‘s avonds dringend naar de winkel omdat mijn sigaretten op zijn, heb geen bang meer voor een lange reis vlucht omdat ik dan niet kan roken, …”

Liesbeth Van de Velde, 48 jaar en gelukkige ex-roker!

“Het is voor mij altijd een angst geweest om te stoppen met roken voornamelijk omdat ik bang was om maar weer gewicht aan te komen. Door mijn gezondheid moest ik er toch iets aan doen aan roken. Vandaar heb ik een afspraak gemaakt met Paul en met hem doorgesproken wat de mogelijkheden zijn. Nu bleek dat het mogelijk was om mijn maagbandje verder te verstevigen om er zelf voor te zorgen dat ik niet aankom tijdens het stoppen met roken en dit is goed gelukt!

Ondertussen ben ik 7 dagen geleden gestopt met roken. Dat betekent dat ik 81 sigaretten minder heb gerookt dan een week geleden. Op de koop toe ben ik ook 8 kilo afgevallen van de maagband sessie bij Paul! Ik ben Paul erg dankbaar. Ik merk dat ik bij eerdere stoppogingen erg veel moeite had om de eerste 3 dagen door te komen. Paul heeft me in de eerste dagen ook erg geholpen als vraagbaak.”

Anoniem

“Ik ben Hans en ik heb vanaf mijn 15e gerookt. Op 52 jarige leeftijd heb ik mijn vader verloren. Mijn

vader heeft zijn hele leven gerookt. Toen was t voor mij duidelijk dat ik moest stoppen. Ik kreeg ook steeds meer klachten, van kortademigheid, hoest die niet echt weg ging, enz

Eerlijk gezegd was ik wat sceptisch of hypnose bij mij zou werken. Met twee sessies hypnose ben ik gestopt. Ik taal er niet meer naar, kan soms nog wel denken aan hoe veel ik altijd rookte maar de behoefte is verdwenen en ik moet er niet meer aan denken ooit nog een sigaret op te steken. Ik merk nu al 4 maanden later dat mijn hoest verdwenen is en ik veel meer lucht heb dan voorheen.”

Hans

“Mijn ervaring met Victor is erg goed! Na 24 pogingen te stoppen met roken op alle mogelijke manieren, het nooit langer vol kunnen houden dan n week of n paar dagen, maar nu vandaag 30 dagen gestopt met roken dankzij 2 sessies hypnose. Totaal geen behoefte aan sigaretten of om ze te kopen. Erg blij met deze ervaring en zou het iedereen aanraden!!”

Nabuurs

“Eindelijk!! Na 41 jaar als roker door ‘t leven nu.. Al bijna 5 dagen niet roker! Het was best spannend, m’n eerste ervaring met hypnose, maar Victor heeft snel mijn vertrouwen gewonnen door zijn openheid. 1 ding weet ik zeker. Ik rook nooit meer. Dankjewel Victor!!”
Paul Abelen

“Hoi Sandra, je wandelt heel vaak door mijn gedachten en nu plak ik er ook eens ware woorden aan vast. Om met je te delen wat je voor me betekent hebt. Ik rook niet meer, en zonder enige moeite, ontzettend fijn! Ik ben rustiger vanuit zelfvertrouwen. Nog fijner!!!”

Anoniem

“Via via bij jou terecht gekomen om te stoppen met roken, waar ik al als een berg tegenop zag, omdat ik dacht dat ik last zou hebben van de ontwenningsverschijnselen. Na 1 sessie ben ik gestopt en heb nagenoeg niks geen last gehad en al snel voelde ik me beter en fitter. Nu al 3 maanden rookvrij. Dankjewel voor je steuntje in de rug.”

Leo 49 jaar

“Ik ben een niet-roker en ik blijf een niet-roker!” … die woorden hoor ik constant terug. De angst om het verdict ‘longkanker’ te horen, is verleden tijd. Ik voel geen enkele afhankelijkheid meer van die verdomde sigaretten en dat is zalig! De investering was het meer dan waard, Walter. Nogmaals dank!”
Bie V.P.

Zoë