MEER ZELFVERTROUWEN DOOR HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE

Meer zelfvertrouwen opbouwen door hypnose & hypnotherapie - in slechts drie sessies!

Zelfvertrouwen met hypnose en hypnotherapie

GELOOF IN JEZELF

Gebruik hypnose om vertrouwen te krijgen in wie je bent en wat je kunt

Heb je dat je eerder aan jezelf twijfelt dan dat je in jezelf gelooft?

Twijfel je altijd aan wat je waard bent en bagatelliseer je je vaardigheden?

Onwrikbaar zelfvertrouwen = verwaand + arrogant + opscheppend?

We hebben de neiging een hekel te hebben aan mensen die altijd opscheppen over hoe geweldig ze zijn en wat een geweldige dingen ze allemaal kunnen doen. “Opscheppers en narcisten”, denken we dan bij onszelf. “Ik ben zo blij dat ik niet ben zoals zij!”

Maar je kunt een ding wel zeggen over narcisten – ze hebben een onwrikbaar zelfvertrouwen. Het maakt niet uit wat anderen denken, zij geloven dat ze het waard zijn, zij denken dat ze het kunnen. En je kan niet om het volgende feit heen: mensen die in zichzelf geloven doen het statistisch gezien beter, afgezet tegen mensen met evenveel talent, vaardigheden en kennis, dan mensen die zichzelf niet vertrouwen en aan zichzelf twijfelen.

Zal meer zelfvertrouwen je veranderen in iemand die je niet mag?

Dit onderzoek zorgt voor een dilemma. Worden we net als die nare narcisten als we meer in onszelf gaan geloven? (Hier moet bij vermeld worden dat narcisten hier niets om geven!)

Gelukkig is het antwoord op die vraag ‘nee’. Als je niet al een narcist bent (en je zou dit niet lezen als je wel een narcist was), dan word je ook geen narcist door jezelf meer aan te moedigen in het leven. In plaats daarvan geef je jezelf een eerlijke kans en stel je jezelf in staat om gebruik te maken van al je krachten en middelen als mens, in plaats van alleen de krachten en middelen die je bereid bent te erkennen.

Dus, hoe pak je dit aan? Onze hypnosesessies zullen je helpen een eerlijker beeld van jezelf te krijgen en je kansen op succes in het leven te vergroten.

je zal merken dat:

 • je verwachtingen van jezelf groter worden
 • je heel nieuwsgierig wordt naar wat je allemaal kan
 • je je minder druk maakt om fouten en geïnteresseerder bent in wat je kan leren
 • je voelt dat er kracht in je groeit en dat je het gevoel krijgt dat je meer kan
 • je jezelf impliciet vertrouwt om meer te leren en steeds bekwamer te worden in alles waar je je volledige aandacht op richt
 • het leven veel aangenamer voor je wordt

Boek nu je therapiesessie en bekijk wat voor verschil het maakt.

MEER ZELFVERTROUWEN MET HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Tegenslagen en stribbelingen in je leven zijn veelal niet het gevolg van wie of wat je bent, maar het gevolg van wat je denkt niet te zijn: Een vaardig, kundig en waardig persoon. Niemand wordt echter geboren met een gebrek aan zelfvertrouwen. Het is een uitstekend voorbeeld van schadelijke gedachte- of gedragspatronen die zich in de loop der jaren in je onderbewustzijn nestelen. Met hypnotherapie werken we direct met je onderbewustzijn om deze gedachtepatronen te identificeren en blijvend om te vormen in positieve, constructieve patronen.

We vinden samen de bron van het je gebrek aan zelfvertrouwen, lossen deze op en voorzien je van een gezonde doses zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen dat zal zorgen dat je meer succes ervaart in werk, school, relaties en elk ander facet van je dagelijks leven.

Neem vandaag nog contact met ons op door het contactformulier in te vullen. Onze gedreven hypnotherapeuten leggen je graag alles uit en plannen desgewenst direct je eerste sessie in.

Wat is een gebrek aan zelfvertrouwen?

Het is belangrijk je te beseffen dat zelfvertrouwen niet betekend dat je perfect moet zijn of in alles zult slagen. In feite betekend het hebben van zelfvertrouwen juist dat je leert je zelfwaarde los te zien van je successen. Wanneer je onverhoopt ergens in faalt, zie je het als een leermoment, maar niet als een gebeurtenis die een negatief zelfbeeld veroorzaakt of bevestigd. Of je nu wint of verliest, je hecht waarde aan jezelf, respecteert je zelf en gebruikt de lessen uit het verleden om in de toekomst successen te boeken.

Wat is de reden voor een gebrek aan zelfvertrouwen?

Aan de basis van een gebrek aan zelfvertrouwen ligt een veelvoorkomende denkfout: Velen van ons internaliseren dankzij ons onderbewustzijn de negatieve of foute input van invloedrijke figuren in onze vormende jaren. Deze negatieve invloeden breken in ons onderbewustzijn het natuurlijke zelfvertrouwen af waarmee iedereen geboren wordt. Vervolgens licht ditzelfde onderbewustzijn in het dagelijks leven die reacties uit die dit negatieve zelfbeeld bevestigen, terwijl de reacties die het tegendeel bewijzen worden genegeerd. Psychologen hebben dit fenomeen meermalen onderzocht en zijn tot dezelfde conclusie gekomen.

Gedachtenpatronen die grotendeels uit het onderbewustzijn voortkomen kleuren onze dagelijkse ervaringen. Doordat ruim een derde van de gedachtes die je op een dag hebt puur ‘op de automatische piloot’ plaatsvinden en bestaan uit geconditioneerde patronen, ligt een groot deel van hoe je de buitenwereld ervaart buiten je bewuste controle. Wil je veranderen hoe je de wereld ziet? Dan moeten we met het onderbewustzijn aan de slag.

Ik wil graag hulp bij het krijgen van meer zelfvertrouwen!

Wilt u ook meer zelfvertrouwen ? Of hebt u vragen over de bijhorende tarieven? Dan kan u steeds contact nemen met ons via de gebruikelijke contactgegevens.

Symptomen of tekenen van een gebrek aan zelfvertrouwen

Wanneer je worstelt met een gebrek aan zelfvertrouwen, kunnen de volgende symptomen je bekend voorkomen:

 • Constante zorgen of angsten
 • Jezelf regelmatig op negatieve wijze vergelijken met anderen
 • Een hoge mate van zelf-kritiek
 • Perfectionisme en een drang om de controle over situaties te bewaren
 • Negatieve gedachtes
 • Een weerstand tegen veranderingen
 • Frustraties
 • Laksheid
 • Vermoeidheid, slecht slapen en spijsverteringsproblemen
 • De negatieve effecten van emotionele verwerkingsmechanismes als overeten, roken, enzovoorts

Het is belangrijk je te beseffen dat een gebrek aan zelfvertrouwen vaak aan de wortel ligt van ernstige problemen als verslavingen, gewichtsproblemen, angsten en fobieën. Een toename aan zelfvertrouwen is dan ook veelal een belangrijke stap in het overwinnen van dergelijke drempels.

DANKZIJ HYPNOSE & HYPNOTHERAPIE MEER ZELFVERTROUWEN

Hypnose en hypnotherapie zijn bij uitstek geschikt om problemen met het zelfvertrouwen op te lossen. Omdat de basis van een gebrek aan zelfvertrouwen veelal niet in een bewuste, realistische kijk op de buitenwereld ligt is het zaak om naar de kern van het probleem op zoek te gaan. Onze hypnotherapeuten hebben talloze cliënten geholpen met het bovenhalen van de onderliggende oorzaak van een gebrek aan zelfvertrouwen om dit vervolgens samen met de cliënt blijvend te verwerken. Negatieve, schadelijke gedachtenpatronen worden vervolgens omgevormd in positieve patronen die ervoor zorgen dat je al na een enkele sessie merkbaar meer zelfvertrouwen zult ervaren. Wil jij ook die verandering in je leven teweeg brengen?

Kies je ervoor om met meer zelfvertrouwen verder te gaan en daardoor successen te boeken in alle facetten van het leven?

Bel of mail ons vandaag nog en we voorzien je vrijblijvend van alle nodige informatie. Ook maken we desgewenst direct een afspraak voor je eerste sessie. Het resultaat zal je versteld doen staan.

Enkele Succesverhalen

Anoniem

Victor ken ik van de opleiding van de Hypnose Academy te Bussum. Victor straalt zelfvertrouwen uit, heeft de gave om snel rapport met mensen te maken en bovenal, hij heeft heel veel ervaring met het coachen en helpen van mensen. Dit was voor mij de reden om bij hem een sessie te volgen.

Vorig jaar in augustus (2018) heb ik Victor dan ook om hulp gevraagd inzake een issue waar ik al jaren last van heb. Een gebrek aan zelfvertrouwen. Op de een of andere manier was ik niet in staat dit zelf op te lossen.

Ik kan niets anders zeggen, dat na de sessie in augustus, mijn zelfvertrouwen door het dak is gegaan; alleen maar beter en beter. En dat na 1 sessie! Wat me vooral bijgebleven is, is zijn creatieve en professionele manier van werken. Gericht op resultaat zonder oog te verliezen voor de menselijke kant, het hart op de juiste plaats! Daarom beveel ik Victor graag aan als Hypnotherapeut!”


Met vriendelijke groet, André

Anoniem

“Ja, ik kan Walter alleen maar aanbevelen. De eerste sessie bij hem was ineens al geslaagd, terwijl ik al jaren elders hypnose volgde, zonder resultaat! Een super hypnotherapeut!”
Rita P.

“Wanneer je bij Victor komt, voelt het alsof je hem al jaren kent. Hij weet precies waar hij naar moet vragen en weet je op je gemak te stellen. De hypnotherapie sessies zijn altijd weer bijzonder nuttig!”
Fenna

“Het voelt heel goed na je behandeling, ik hoop dat ik dit gevoel bij me kan houden. Nu al zijn er verschillende obstakels weggenomen. Een nieuw avontuur is gestart!”

Anoniem

“Hallo, sinds mijn sporthypnosesessies zijn mijn prestaties tijden het tennissen fantastisch verbetert. Mijn faalangst is weg en heb nu de technieken meer onder controle. Ik wilde dit graag meedelen als dank en tevens andere sporters aanraden eens langs te komen bij U. Nogmaals bedankt!”

Rik A.

“Dag Marc, Ik wil je alvast bedanken dat je me hebt geholpen om het vertrouwen in de mensen terug te winnen en mezelf beter te doen voelen. Hierdoor heeft mijn relatie ook een 2de kans gekregen. Bedankt voor alles Marc!”

Telma W.

“Hoi Marielle

Thx nog voor de hypnose voor wat meer assertiviteit. Ben eindelijk voor mezelf opgekomen en van job veranderd 🙂 Heb me niet meer onder tafel laten praten door de baas.”

Helga

“Dag Marielle,
Ik ben blij dat ik die sessies heb gedaan bij je. Heb er echt wel iets aan gehad. Als ik het me financieel kon permitteren kwam ik elke week maar dat gaat dus niet. Het frapantste is dat mijn ogen zijn opengegaan ivm xxx, Ik zie nu alles heel klaar en hoe het eigenlijk zit. Ben nu wel heel kwaad op mezelf dat ik zo stom ben geweest om niet eerder een punt achter de relatie te zetten. Maar als ik niet bij jou was geweest, had ik dat nu niet ingezien. Dus… Als ik het nodig acht dan kom ik zeker langs. Je hebt veel uit me gehaald hoor. De zelfhypnose lukt ook wel. Niet altijd, maar dat is een kwestie van oefenen denk ik. Zou je het erg vinden als ik af en toe eens een mailtje stuur als ik goede raad nodig heb?”

Met vriendelijke groeten, Paul H.

“Ik heb in totaal vier sessies bij Victor gedaan. Mijn ervaring met Victor is heel positief. Hij weet je op je gemak te stellen en jouw problematiek heel goed te analyseren. Bij mij heeft hij diverse methoden toegepast om mijn gevoel van niet gewenst zijn, niet goed genoeg zijn, op te lossen. Dat zat heel diep. Een grote geschiedenis die terugging tot mijn betovergrootmoeder. We hebben dit helemaal uitgediept en ik ben ontzettend blij dat dit nu is opgelost. Ik heb meer zelfvertrouwen en veel minder zelfkritiek. En dat voelt heel goed!”
Annette Simons

“Dag Marielle,
Ik ben blij dat ik die sessies heb gedaan bij je. Heb er echt wel iets aan gehad. Als ik het me financieel kon permitteren kwam ik elke week maar dat gaat dus niet. Het frapantste is dat mijn ogen zijn opengegaan ivm xxx, Ik zie nu alles heel klaar en hoe het eigenlijk zit. Ben nu wel heel kwaad op mezelf dat ik zo stom ben geweest om niet eerder een punt achter de relatie te zetten. Maar als ik niet bij jou was geweest, had ik dat nu niet ingezien. Dus… Als ik het nodig acht dan kom ik zeker langs. Je hebt veel uit me gehaald hoor. De zelfhypnose lukt ook wel. Niet altijd, maar dat is een kwestie van oefenen denk ik. Zou je het erg vinden als ik af en toe eens een mailtje stuur als ik goede raad nodig heb?”

Met vriendelijke groeten, Paul H.

“Ik heb in totaal vier sessies bij Victor gedaan. Mijn ervaring met Victor is heel positief. Hij weet je op je gemak te stellen en jouw problematiek heel goed te analyseren. Bij mij heeft hij diverse methoden toegepast om mijn gevoel van niet gewenst zijn, niet goed genoeg zijn, op te lossen. Dat zat heel diep. Een grote geschiedenis die terugging tot mijn betovergrootmoeder. We hebben dit helemaal uitgediept en ik ben ontzettend blij dat dit nu is opgelost. Ik heb meer zelfvertrouwen en veel minder zelfkritiek. En dat voelt heel goed!”
Annette Simons

“Bedankt Marc om me essentiële tools aan te reiken waarmee ik de kracht in mezelf heb (terug)gevonden. Jouw krachtige combinatie van positieve psychologie, NLP en hypnose heeft me er helemaal bovenop geholpen. Ik voel me sterker en veerkrachtiger dan ooit tevoren. Je bent een ongelooflijke mentor. Nogmaals bedankt!”

Carline De C.

“Ik wil je even vertellen, dat wat er tijdens de hypnose gebeurde, misschien wel tot de top 10 behoort van mooiste momenten in mijn leven. Ook deze sessie heeft me tot rust gebracht en ik merk dat ik ook thuis makkelijker even tot rust kan komen.”

Anoniem

“Beste Victor,
Ik ga overigens nog steeds lekker, neem rust als ik merk dat ik begin te stressen/negatief ga denken. Ben een stuk lichter, zit inmiddels op een weer betere plek in Amsterdam. Aan het IJ. Dank voor jouw bijdrage hierin!”
Wim

“Voetje voor voetje wordt er op een liefdevolle manier begeleid om innerlijk helemaal in balans te komen.”

Anoniem

“De eerste keer dat ik bij Victor kwam, was voor systemisch werk. Ik had veel over familieopstellingen gelezen, maar zag het niet zo zitten om dit met een grote groep mensen te doen. Ik las op internet dat Victor systemisch werk doet en dat triggerde mijn nieuwsgierigheid.

Er zijn wat zaken in mijn voorgeslacht gebeurd waarvan ik het gevoel heb dat deze nog steeds doorwerken in het heden. Tijdens het systemisch werk had ik niet echt het gevoel dat er echt iets gebeurde en had ik soms het gevoel dat ik maar deed alsof. Maar na deze sessie merkte ik wel een shift en had ik het gevoel dat er wat veranderd was. Daarna voelde ik ook dat ik het verleden kon laten rusten, dat het OK was. In de sessies erna zijn we gaan werken met hypnose. Ik wilde een paar zaken aanpakken die mij gehinderd hebben in mijn professionele leven, nl. een gebrek aan zelfvertrouwen en angst om mij voor groepen te presenteren. Ik voel nu veel meer rust en zelfvertrouwen dan voorheen en daar ben ik erg blij mee.

Ook de tijdlijn therapie heeft me veel geholpen. Ik heb ook veel aan de tip van Victor om het verleden en toekomst mentaal niet links en rechts voor me te zien maar het verleden achter mij en de toekomst voor mij. Dit geeft me veel meer het gevoel dat ik in het nu sta, dat het verleden achter mij ligt en de toekomst voor me in plaats van dat ik een speelbal ben die van het verleden naar de toekomst wordt bewogen. Lastig om uit te leggen maar voor mij heel concreet.

Het is voor mij lastig om heel concreet aan te geven wat er nu echt veranderd is maar ik merk dat de issues die 2 maanden geleden nog heel belangrijk voor me waren, zoals angst om te presenteren, nu voor mij geen issues meer zijn.”
Groet, Eddy

“Ik heb al een heel aantal jaar last van faalangst. In elke situatie waarin ik beoordeeld werd, was ik enorm gespannen. De angst om te mislukken en fouten te maken was dan zo groot dat het verschillende lichamelijke reacties veroorzaakte als hartkloppingen, versnelde ademhaling en gespannen spieren. Ik kon niet meer helder nadenken of logisch redeneren. Eens je een angstaanval ervaart, is het zeer moeilijk om jezelf weer onder controle te krijgen. Ik ging vaak de situatie uit de weg, om niet geconfronteerd te worden met die gespannen gevoelens. Dit had uiteraard een enorme impact op mijn academische prestaties.

Ik was heel blij toen ik terechtkwam bij Alex. Hij stelt je echt gerust en legt heel duidelijk uit wat hypnose wel en niet is en wat je ervan kan verwachten. Alex neemt echt de tijd om te luisteren naar jouw problemen en verwachtingen. De hypnose sessie op zich verliep heel vlot. Op geen enkel moment voelde ik mij onveilig of ongemakkelijk. Meer nog ik ervaarde een enorme rust. We zijn nu bijna een week verder en ik heb het gevoel dat de scherpe kantjes van mijn faalangst ervan af zijn en dit al na één sessie. Ik ben heel tevreden en raad mensen zeker aan om hypnose een kans te geven.”

“UPDATE NA 3 MAANDEN: sinds de sessie bij Alex heb ik geen enkele paniekaanval meer gehad. Ik heb mijn studie kunnen hervatten.”

S.R.

“Mijn ervaring met hypnotherapie. In eerste instantie was ik sceptisch hierover en aan de andere kant zeer nieuwsgierig. Sceptisch: kan ik gehypnotiseerd worden. Nieuwsgierig: hoe zou dat voelen. De eerste vraag die ik kreeg was “waar wil je aan werken bij jezelf”. Dat was al meteen een goede stof om bij mezelf dieper na te denken over waarom ik geholpen wil worden door een hypnotherapeut en wat wil ik daarbij bereiken. Ik kwam na lang nadenken tot de conclusie dat ik best wel veel last had van faalangst.

Bij de intake kwam nog meer naar voren dan ik had gedacht. Dacht dat ik mijn leven aardig op orde

had. Niets was minder waar. De eerste keer dat ik in trance werd gebracht was een openbaring. Je bleef bewust van je omgeving, maar je kon niet bewegen. Ik voelde me ook zeer op mijn gemak en ontspannen. Ik mocht naar een voor mij veilige plek. Deze plek kon ik iedere keer bezoeken tijdens een sessie als het moeilijk werd.

De tweede keer werd mij gevraagd om een tijdlijn te lopen. En iedere keer als er wat op die lijn

gebeurde werd me gevraagd hoe oud ik was, wat ik zag en wat er gebeurde. Die punten werden

opgeschreven en later in andere sessies behandeld.

Na elke sessie was ik heel moe, maar wel rustiger en ontspannen. Ben ook blij dat ik dit heb gedaan. Het heeft me voldoening gegeven en ik kan beter met dingen omgaan. Mijn faalangst is ook zo goed als weg. Heb geleerd hoe ik ermee om moet gaan en zie er niet meer tegenop om dingen te ondernemen.”

Jolanda