GARANTIECLAUSULE

Hypnose en Garantie

Vaak krijgen we de volgende vraag: “Kunnen jullie garanderen dat het werkt?”

Deze vraag vinden we eerlijk en belangrijk. Je wilt immers geholpen worden, want je betaalt ervoor.

Hypnose is een wonderbaarlijk gereedschap. Het laat ons toe om het onderbewustzijn te herprogrammeren op een snelle en effectieve wijze. Er zijn honderden wetenschappelijke studies over hypnose die aantonen dat hypnose een van de meest effectieve manieren is om veel problemen aan te pakken.

Door het succes dat onze hypnotherapeuten boeken, zijn we  uitgegroeid tot het grootse netwerk van hypnosepraktijken in de Benelux. Dat zegt veel over de effectiviteit van hypnotherapie.

Maar garanderen dat een therapie – wat voor soort therapie dan ook – 100% werkt, is simpelweg een utopie. Als je ergens te horen krijgt dat de resultaten gegarandeerd zijn, kan je het beste twee keer nadenken voor je verder gaat.

Waarom we geen garanties kunnen/mogen beloven

Eerst en vooral is het aanbieden van elk soort garantie verboden bij veel kwaliteitsberoepsvereningen. En daar is een goede reden voor.

Dankzij veel misverstanden over hypnose, denken veel mensen dat we een toverstaf hebben om hun problemen weg te toveren. Dit zou uiteraard zeer welkom zijn. De realiteit is echter anders….

Het is gewoon onlogisch en onethisch om verandering te garanderen op iemands psyche. Bij een riskante chirurgische ingreep laten ze je een overeenkomst tekenen, zodat ze gedekt zijn tegen risico’s en complicaties die kunnen gebeuren tijdens de ingreep. Een chirurg, die werkt met iets wat hij kan zien en voelen, geeft geen enkele garantie voor succes. Het zou dan ook raar zijn als een hypnotherapeut resultaten garandeert voor iets wat hij zelfs niet kan zien of voelen (namelijk de menselijke psyche).

Hypnose gaat niet enkel over de hypnotherapeut; het is een samenwerking, de cliënt dient 100% klaar te zijn voor hypnose en voor verandering, om zo de beste resultaten te verkrijgen.

Hypnose is niet een show waar de hypnotherapeut zijn krachten laat zien. Hypnose is een wetenschappelijk instrument waar twee mensen samenwerken om zo te kunnen genieten van de immense mogelijkheden van hypnose.

Zal het werken bij mij?

Hypnose werkt bij heel veel mensen. Waarschijnlijk zal het ook werken bij jou. Mocht dat niet het geval zijn, mocht je niet suggestief genoeg zijn, dan zijn onze hypnotherapeuten eerlijk genoeg om dit te melden op de eerste sessie, zodat je geen verdere sessies hoeft te ondergaan. De realiteit is dat de overgrote meerderheid van de populatie kan genieten van de effecten van hypnose volgens deze studie: (https://hypnosis.edu/articles/truth) en deze: (https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/hypnotic-susceptibility).

Onze garantie

Wanneer we jou voor ons hebben in de therapieruimte, ben jij onze eerste prioriteit. Hypnose gaat niet over ons, maar over jou. Wij garanderen dat we eerlijk en oprecht te werk gaan om je zo snel mogelijk te helpen.

Ik teken deze belofte op eer en hierbij vertegenwoordig ik persoonlijk alle hypnotherapeuten in ons team.

Waarom Hypnose Praktijk?