HYPNOSE OPLEIDING: BASISCURSUS HYPNOSE: 2 DAGEN

Basiscursus Hypnose Antwerpen - Oktober 2022

Met vroegboekkorting slechts €342 incl btw | €285 excl btw

De einddatum van de vroegboekkorting kan je telkens hierboven terugvinden.

HYPNOSE LEREN IN DEZE 2-DAAGSE HYPNOSE OPLEIDING

Dit is een 2-daagse basiscursus die bestaat uit de eerste 2 dagen van de cursus ‘Hypnotherapeut’. Deze dagen lopen dan ook samen. Deze hypnose opleiding is bedoeld als een uitgebreide kennismaking met hypnotherapie.

De basiscursus is een 2-daagse hypnosecursus die bestaat uit de eerste twee dagen van de opleiding ‘hypnotherapeut’. De twee opleidingen gaan dan ook samen door. De opleiding is bedoeld als een uitgebreide kennismaking met hypnose & hypnotherapie.

Wat kan je na deze basis hypnose opleiding ?

Na deze hypnose opleiding weet je wat hypnose is, wat je ermee kan en hoe je het moet uitvoeren. Je zal leren hypnotiseren door het gebruik van drie verschillende methoden (inducties). Je kan de hypnosediepte testen door middel van hypnotische fenomenen die je uitvoert op iemand anders (zoals het hypnotisch dichtplakken van de ogen, armcatalepsie, hypnotische verdoving). Je kan post-hypnotische ankers vastleggen bij iemand anders (zoals “elke keer als je gaat winkelen krijg je enorm veel zin om gezonde zaken in je winkelkar te laden”). Je kan de hypnose veilig beëindigen.

Wat als ik na de 2-daagse hypnose opleiding beslis om de volledige opleiding tot hypnotherapeut te volgen?

Het gebeurt vaak dat mensen na het opvolgen van de basiscursus hypnose willen overschakelen tot de volledige opleiding tot hypnotherapeut. In dat geval betaal je enkel het verschil tussen de twee opleidingen en kan je de opleiding verder blijven volgen.

Programma Hypnose Opleiding – Dag 1 en 2

1. Wat is hypnose precies?

Je zal leren wat hypnose is en hoe het werkt in relatie tot je geest. Je leert het verschil tussen het bewustzijn, onderbewustzijn, onbewuste en kritische faktor. Je leert het verschil tussen een normale staat van bewustzijn en een hypnotische staat van bewustzijn. Je leert hoe je de ‘bescherming’ van het onderbewustzijn op een gemakkelijke wijze kan omzeilen om je cliënten in een diepe staat van hypnose te brengen.

2. Vooroordelen over hypnose wegnemen

Er zijn veel vooroordelen over hypnose en elk vooroordeel kan een potentiële angst vormen bij je cliënt. Een angstige cliënt is geen goed persoon om onder hypnose te krijgen. ‘Wat als ik blijf steken in hypnose’ is een van de vele misverstanden over hypnose. Iemand die bv. bang is om te blijven steken in hypnose zal daar ook niet heen willen gaan!

3. Hoe brengen we iemand onder hypnose? Diverse technieken.

Je zal verschillende inducties (manieren) leren om iemand onder hypnose te brengen. We kunnen dit het beste vergelijken met het reizen van punt A naar punt B. Je kan te voet, met de auto of met de bus gaan. Elk van deze methoden zal jou van A naar B krijgen. Sommige mensen verkiezen de bus, anderen gaan liever met hun auto. Je leert cliënten classificeren zodat je weet welke inductie het beste past bij je cliënt om ze vlekkeloos onder hypnose te brengen.

4. Hypnose verdiepen en het diepteniveau kunnen testen.

Een van de belangrijkste aspecten is het verdiepen van de hypnose. Hoe dieper iemand onder hypnose gaat (en dus hoe suggestiever hij wordt) hoe beter de suggesties blijven ‘hangen’. Je leert hoe je jouw cliënten dieper onder hypnose brengt, je leert hoe je de hypnosediepte kan testen zodat jij en je cliënten met een gerust hart verder kunnen gaan met de sessie, wetende dat je cliënt suggestief genoeg is om krachtige veranderingen te ervaren.

5. Belang van ‘post-hypnotische’ suggesties en aanleren ervan

Hypnose zoals we die nu kennen zou waardeloos zijn zonder post-hypnotische suggesties. Een post-hypnotische suggestie is een suggestie die plaats zal vinden ná de sessie. Je wilt je cliënt niet alleen goed laten voelen tijdens de sessie, maar ook daarbuiten. Daarom geef je ze suggesties die ook ná de sessie werken, zoals ‘telkens je chocolade ziet merk je op dat je geen enkele interesse hebt voor die chocolade’

6. Herprogrammeren van negatieve ervaringen

Je zal leren hoe je negatieve ervaringen van je cliënten kan neutraliseren. Een negatieve ervaring (zoals een trauma) kan soms blijven hangen, waardoor men zich steeds slecht voelt als men daaraan denkt. Je zal leren hoe je ervoor kan zorgen dat die traumatische ervaring geen enkele emotie meer oproept.

7. Meer charisma en persoonlijkheid ontwikkelen

Je zal een charisma ontwikkelen welke niemand zal kunnen weerstaan. Charisma is een belangrijk ingrediënt in het uitvoeren van succesvolle hypnosesessies. Het is een manier om sterke signalen te sturen naar mensen rondom jou zodat ze kunnen voelen hoe sterk jouw zelfvertrouwen is. Charismatische mensen winnen veel sneller het vertrouwen van andere mensen rondom zich, een erg belangrijk aspect voor een hypnotherapeut.

8. Voor een volledige lijst van de lesinhoud van de basis hypnose opleidingklik hier

Mercure Antwerp City South
Desguinlei 94
2018 Antwerpen

De Mokke
Antwerpsesteenweg 219
9040 Gent

Hotel Stiemerheide
Wiemesmeerstraat 105
3600 Genk

ALGEMEEN

Uitgebreide Syllabus met theorie, oefeningen en gebruiksklare teksten (scripts), en een gecertificeerde diploma van erkenning als Hypnose Practitioner. Ook kunt u gratis genieten van koffie tijdens de pauzes.

Om de prijs laag te houden, zijn overnachtingen en maaltijden niet inbegrepen in de prijs.

De cursus mag onbeperkt worden herhaald, als opfrissing, voor €75 per dag. Bijkomend krijgt u blijvende ondersteuning van ons team van ervaren hypnotherapeuten en de docenten.

Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk

Bij afloop van deze cursus ontvangt u een certificering van erkenning als Basis Hypnose Practitioner.

Uw hypnose docenten

Walter Callebaut Hypnotherapeut

Wie is Walter Callebaut?

Walter is een van de beste hypnose trainers wanneer het aankomt op directe hypnose en in het bijzonder de virtuele maagband. Zijn hele carrière staat in teken van het helpen van mensen. In deze functies was hij voortdurend bezig het beste uit mensen naar boven te halen. En het was met hypnose dat het hem duidelijk werd dat hij veel meer kon bereiken.

Walter Callebaut heeft als gedreven hypnotherapeut al menigeen succesvol geholpen met zijn uitzonderlijke kennis en kunnen met de virtuele maagband. Hypnose wordt een heel krachtige tool in zijn handen waarmee hij ongewenste zaken voorgoed weet om te keren en gewenste zaken te versterken.

Zijn aandacht voor zijn klanten en cursisten wordt uitzonderlijk aangenaam ervaren. Met jarenlange vergaarde kennis en een hypnotische stem leidt hij velen op om hun hypnotische potentieel te ontdekken en hypnosetechnieken succesvol uit te voeren.