VOLLEDIGE HYPNOSE OPLEIDING TOT HYPNOTHERAPEUT: 8 DAGEN

Hypnose Opleiding Antwerpen - Maart 2023

Met vroegboekkorting slechts €1368 incl btw | €1140 excl btw

De einddatum van de vroegboekkorting kan je telkens hierboven terugvinden.

HYPNOSE LEREN - VOLLEDIGE OPLEIDING HYPNOTHERAPIE - 8 DAAGSE HYPNOSE CURSUS

Hoe lang zal deze hypnose opleiding in beslag nemen?

Deze hypnosecursus is een unieke 8-daagse opleiding tot hypnotherapeut. Tijdens deze cursus hypnotherapie zal u alles leren om zelf aan de slag te kunnen gaan als hypnotherapeut. Ook als u niet de bedoeling hebt om meteen als hypnotherapeut te starten, is deze hypnosecursus zeer zeker zinvol zijn om uw eigen leven en dat van uw geliefden een positieve wending te geven.

De technieken die u aanleert in deze unieke hypnose opleiding zijn ook toepasbaar op uzelf door middel van zelfhypnose. Na het volgen van deze cursus hypnotherapie zal u ook uw familie en vrienden kunnen helpen.

Wat je zal kunnen na het volgen van deze opleiding hypnotherapie

Na deze opleiding zal je in staat zijn om jezelf & andere mensen te hypnotiseren. Je kan een intakegesprek uitvoeren die jouw succes verzekert, de hypnosediepte testen, hypnotische fenomenen uitvoeren (zoals het plakken van de ogen, armlevitatie, hypnotische verdoving enz…), veranderingen brengen aan het onderbewustzijn van je cliënten.

Je kan mensen helpen met verschillende problemen zoals afvallen, stoppen met roken, angsten enz. Je kan zowel simpele als complexe psychologische problemen grondig aanpakken door middel van zowel directe suggestie, hypnotische regressie als deelpersoonlijkheden-therapie (hypnotic parts therapy).
Je begrijpt hoe je een succesvolle praktijk kan starten in een enorme groeimarkt als hypnose.

Voor wie is deze hypnose opleiding geschikt?

 • Psychologen, natuurgeneeskundigen, psychotherapeuten
 • NLP-Studenten of cursisten die een opleiding ericksoniaanse hypnose hebben gevolgd en meer willen weten over directe hypnose.
 • Voor sportcoaches & sportpsychologen
 • Voor alle soorten therapeuten die een extra gereedschap willen om zo hun cliënten nog beter te kunnen helpen
 • Iedereen die meer wil leren over hoe je iemand een krachtige & blijvende verandering kan geven door hypnose

Praktische info

De hypnose opleiding duurt in totaal 8 dagen:

 • Basis hypnose opleiding: 2 dagen
 • Advanced hypnose opleiding: 2 dagen
 • Hypnotische regressietherapie opleiding: 3 dagen
 • Bijkomende praktische technieken: 1 dag

Basis hypnose opleiding – Dag 1 en 2

Inleiding in de hypnose

Je leert wat hypnose is en hoe het werkt in relatie tot je geest. Je zal op een eenvoudige manier begrijpen hoe een gedrag ontstaat en hoe snel mensen in staat zijn om gewoonten aan en af te leren.

Bewustzijntoestanden (bewustzijn, onderbewustzijn, onbewuste). We gaan dieper in op de werking van de geest. Je leert de wisselwerking tussen het bewustzijn, onderbewustzijn en onbewuste. Je leert waarom mensen in een normale staat van bewustzijn geen hypnotische suggesties uitvoeren en je leert hoe je het portier van het onderbewustzijn gemakkelijk kan omzeilen om zo mensen (of jezelf) onder hypnose te krijgen.

1. Het eerste contact met de cliënt en het creëren van vertrouwen (rapport)

Je zal leren waarom het belangrijk is dat je cliënt jou vertrouwt. Je leert hoe je snel en effectief een vertrouwensband kan creëren en dit moeiteloos kan onderhouden tijdens de gehele sessie.

2. Een optimaal ‘intakegesprek’ voeren

Een intakegesprek maakt of breekt de sessie. 90% van alle gefaalde hypnosesessies zijn te wijten aan een niet correct uitgevoerd intakegesprek. Een goed uitgevoerd intakegesprek stelt je cliënt gerust dat hypnose geen gevaar vormt voor hen. Een van de hoofddoelen van een goed intakegesprek is je cliënten overtuigen van jouw autoriteit & kennis op het vlak van hypnose (=zorgt voor vertrouwen). Je leert hoe je met je cliënten een optimaal intakegesprek kan uitvoeren die jouw succespercentage de lucht in zal schieten.

3. Angsten en vooroordelen over hypnose bij de cliënt wegnemen

Hoe minder angsten er zijn tegenover hypnose, hoe meer open je cliënt zal zijn voor hypnose, hoe dieper hij gaat. Er zijn veel misverstanden over hypnose en je leert om deze misverstanden weg te halen zodat je cliënt in een diepe staat van hypnose zal gaan waar zijn of haar problemen gemakkelijker worden opgelost.

4. Suggestibiliteitstests / Beïnvloedbaarheidstesten

Een suggestibiliteitstest dient ervoor om nog voor de sessie begint te ontdekken hoe ontvankelijk jouw cliënt voor hypnose is. Een suggestibiliteitstest is een goede warmup voor hypnose, en brengt hem of haar in de juiste stemming voor een krachtige hypnosesessie.

5. Hoe brengen we iemand in hypnose? Diverse inductietechnieken

Een inductie is een methode of manier om iemand onder hypnose te brengen. Ieder mens is uniek en sommige mensen hebben een andere aanpak nodig om onder hypnose te gaan. Net zoals je op reis kan gaan op verschillende manieren zoals met de auto, per trein, per boot of per vliegtuig, kan je mensen onder hypnose brengen op verschillende manieren. Je leert verschillende krachtige inducties om mensen onder hypnose te brengen, om hen zo de nodige verlichting te kunnen geven.

6. De befaamde Dave Elman-inductiemethode + een nieuwere praktische versie

Als er een inductie is die je moet leren is het de Dave Elman, die zowel toepasbaar is op persoonlijke als op groepssessies. Dave Elman is de persoon die ervoor heeft gezorgd dat hypnose is zoals we het nu kennen.

7. Oefenen met medecursisten (verschillende inducties oefenen met elkaar)

Je zal de verschillende inducties die je hebt geleerd oefenen met de medecursisten. Voor de meesten is dit de allereerste keer dat ze onder hypnose gaan. Dit is een erg leuk en spannend onderdeel van de hypnosecursus.

8. De hypnose verdiepen en het diepteniveau kunnen testen

Het is belangrijk om de hypnose te verdiepen tot een werkbaar niveau van suggestibiliteit. Hoe dieper iemand onder hypnose is, hoe sneller & krachtiger de suggesties worden ingeprent in het onderbewustzijn. Je leert ook om te testen hoe diep je cliënt onder hypnose is, door middel van hypnotische fenomenen, ook wel overtuigers genaamd. Het is erg belangrijk om je cliënten te overtuigen dat ze effectief onder hypnose zijn geweest. Hierdoor zal het geloof ontstaan bij jouw cliënt dat de sessie daadwerkelijk een succes zal worden, wat erg bevorderlijk is voor de sessie.

9. Technieken van suggesties geven tijdens hypnose

Je cliënt onder hypnose brengen lijkt erg veel op het herstellen van een auto. Wanneer jij de motorkap opentrekt heb je toegang tot alle gevoelige onderdelen van een auto. Maar dan moet je wél weten welke filters je moet vervangen, wat voor olie je moet gebruiken en welke bouten of moeren je vaster moet zetten zodat de auto terug optimaal functioneert.

Hypnose lijkt erg veel op deze metafoor. Iemand onder hypnose brengen lijkt op het opentrekken van de motorkap. Je leert welke suggesties je geeft aan het onderbewustzijn en hoe je ze formuleert. Een verkeerd geformuleerde suggestie geven aan het onderbewustzijn lijkt op het gebruiken van een te kleine dichting op je oliefilter: je hebt de olie wel ververst maar omdat je een verkeerde dichting hebt geplaatst zal alle olie er terug uit lekken, waardoor al je harde werk werd verspild. Zo is de kans ook erg groot dat een verkeerd geformuleerde suggestie niet het gewenste effect zal hebben, ook al is je cliënt in een diepe staat van hypnose. Je leert om deze fout te vermijden door positieve suggesties te geven die correct geformuleerd zijn.

10. Het belang van en aanleren van post-hypnotische suggesties

Hypnose zou geen enkel nut hebben zonder post-hypnotische suggesties. Een post-hypnotische suggestie is een suggestie die automatisch plaatsvindt ná de hypnosesessie. Als je cliënt zich alleen tijdens de sessie goed zou voelen zou hypnose weinig betekenen voor je cliënten. Een post-hypnotische suggestie zorgt ervoor dat je cliënten de gewenste veranderingen – waarvoor ze bij jou komen – ook na de sessie behouden.

Zoals: “elke keer als je een spin tegenkomt voel je je helemaal ontspannen en op je gemak” of “vanaf nu interesseert chocolade je helemaal niet meer, ook al staat het vlak voor je neus”. Zo verzeker je je cliënten van een mooi resultaat.

Advanced hypnose opleiding – Dag 3, 4 en 8

1. Herprogrammeren van het onderbewustzijn & neutraliseren van negatieve herinneringen

Op dit hoofdstuk leer je hoe je het onderbewustzijn opnieuw kan programmeren om zich te gedragen zoals jij dat wilt. Het onderbewustzijn lijkt op veel manieren op een computer. Soms heb je verouderde programma’s die je niet meer gebruikt, die je computer vertragen. Een nieuwere versie installeren van dat programma zal het probleem oplossen. Zo ook met hypnose: je verwijdert ongewenste gewoonten (programma’s) en installeert nieuwe, bruikbare gewoonten in het onderbewustzijn van je cliënten.

2. Voor uzelf: meer charisma en persoonlijkheid ontwikkelen

Charisma is een belangrijk ingrediënt in het uitvoeren van succesvolle hypnosesessies. Je zal een charisma ontwikkelen welke niemand zal kunnen weerstaan. Het is een manier om sterke signalen te sturen naar mensen rondom jou zodat ze kunnen voelen hoe sterk jouw zelfvertrouwen is. Charismatische mensen winnen veel sneller het vertrouwen van andere mensen rondom zich, een erg belangrijk aspect voor een hypnotherapeut.

3. Elimineren van angsten, fobieën en andere ongemakken

Je leert hoe je angsten, fobieën en andere ongemakken kan wegkrijgen bij je cliënten.

4. Pijnbestrijding

Je leert hoe je pijn kan bestrijden door middel van hypnose.

5. Stressmanagement, stoppen met roken, gewichtscontrole

Je leert hoe je je cliënten hypnotisch kan ontstressen. Je leert hoe je iemand moeiteloos kan laten stoppen met roken zonder drang of terugtrekkingsverschijnselen. Je leert hoe je jouw cliënten kan laten afvallen met hypnose.

6. Zelfhypnose

In dit hoofdstuk leer je hoe je jouw cliënten zelfhypnose kan aanleren zodat je cliënten hypnose kunnen toepassen op zichzelf. Zelfhypnose is erg handig om zelf snel allerhande negatieve gevoelens, gewoonten en pijn weg te krijgen. Het is met name erg handig voor mensen die willen afvallen om goesting voor ongezond eten snel weg te krijgen.

7. Parts Therapy: werken met deelpersoonlijkheden

Je leert hoe hypnotic parts therapy werkt en hoe je dit effectief kan toepassen om zo gedragsverandering tot stand te brengen. Voor uitgebreide info over parts therapy, klik hier.

Master hypnose opleiding: Hypnotische Regressietherapie – Dag 5, 6 en 7

1. Hypnotische Regressie leren

Je leert hypnotische regressie die jouw hypnose capaciteiten en resultaten een quantumsprong zullen aanleveren. Hypnotische regressietherapie is een van de meest complete therapeutische interventies die je als hypnotherapeut nodig hebt om je cliënten een levensveranderende ervaring mee te geven.

Je leert de de gevoelsbrug regressie techniek, je leert hoe je de oorzaak van een probleem kan vinden om dit daarna te neutraliseren. Je leert hoe je vergiffenistherapie kan gebruiken om zo alle woede van je cliënten los te laten.

Voor meer info over regressie: klik hier.

2. IMR: Ideomotorische Reacties

In-depth training van IMR: Ideomotorische Reacties

3. Bespreken van de reeds door de cursisten opgedane ervaring

Hypnose & Hypnotherapie Opleiding – Dag 8

1. VAKOG: de kracht van communicatie (NLP)

2. Extra tools en scripts die tijdens hypnose sessies kunnen gebruikt worden

3. Tips rond zelfhypnose

4. Bespreking van interessante hypnose-lectuur.

5. Praktische stappen bij het ontwikkelen van je praktijk als hypnotherapeut.

 • Hoe kan je je praktijk inrichten ?
 • Hoe klanten te ontvangen en begeleiden doorheen de sessie.
 • Hoe je kan zorgen voor een professionele benadering.
 • Wanneer je best een cliënte naar een andere zorgverlener door kan verwijzen.
 • Hoe en waarom je een intakegesprek moet nemen.
 • En nog veel meer…

Certificatie

Mercure Antwerp City South
Desguinlei 94
2018 Antwerpen

De Mokke
Antwerpsesteenweg 219
9040 Gent

Hotel Stiemerheide
Wiemesmeerstraat 105
3600 Genk

ALGEMEEN

Uitgebreide Syllabus met theorie, oefeningen en gebruiksklare teksten (scripts), en een gecertificeerde diploma van erkenning als Hypnose Practitioner. Ook kunt u gratis genieten van koffie tijdens de pauzes.

Om de prijs laag te houden, zijn overnachtingen en maaltijden niet inbegrepen in de prijs.

De cursus mag onbeperkt worden herhaald, als opfrissing, voor €75 per dag. Bijkomend krijgt u blijvende ondersteuning van ons team van ervaren hypnotherapeuten en de docenten.

Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk

Bij afloop van deze cursus ontvangt u een certificering van erkenning als Hypnose Practitioner!

Uw hypnose docenten

Walter Callebaut Hypnotherapeut

Wie is Walter Callebaut?

Walter is een van de beste hypnose trainers wanneer het aankomt op directe hypnose en in het bijzonder de virtuele maagband. Zijn hele carrière staat in teken van het helpen van mensen. In deze functies was hij voortdurend bezig het beste uit mensen naar boven te halen. En het was met hypnose dat het hem duidelijk werd dat hij veel meer kon bereiken.

Walter Callebaut heeft als gedreven hypnotherapeut al menigeen succesvol geholpen met zijn uitzonderlijke kennis en kunnen met de virtuele maagband. Hypnose wordt een heel krachtige tool in zijn handen waarmee hij ongewenste zaken voorgoed weet om te keren en gewenste zaken te versterken.

Zijn aandacht voor zijn klanten en cursisten wordt uitzonderlijk aangenaam ervaren. Met jarenlange vergaarde kennis en een hypnotische stem leidt hij velen op om hun hypnotische potentieel te ontdekken en hypnosetechnieken succesvol uit te voeren.