REGRESSIETHERAPIE OPLEIDING – REGRESSIE LEREN

Regressietherapie Opleiding Antwerpen - November 2022

Met vroegboekkorting slechts €513 incl btw | €427,50 excl btw

De einddatum van de vroegboekkorting kan je telkens hierboven terugvinden.

REGRESSIE THERAPIE: LEER DE 5 MEEST GEAVANCEERDE HYPNOSE TECHNIEKEN!

Je leert een systematische opvolging van hypnotherapeutische technieken, waardoor je op een voorspelbare wijze de meest voorkomende problemen kan aanpakken bij je cliënten (zoals angsten, obsessies, gewoonten, verslavingen, stemmingsproblemen, eigenwaarde…).

Door regressie te leren, kun je je cliënten programmeren voor succes, door middel van inducties die ontworpen zijn om je cliënten in diepe hypnose (somnambulisme) te brengen.

Waarom zou je deze specialisatie opleiding volgen ?

  • Je leert hoe je directe suggesties nog effectiever maakt door gebruik te maken van hypnotische regressie.
  • Je leert hoe je verborgen diepte tests en overtuigers gebruikt, om te ontdekken hoe diep je cliënt in hypnose is.
  • Je leert hoe je Hypnotische Regressie Therapie en de Informed Child Technique uitvoert.
  • Je leert hoe je krachtige veranderingen kunt creëren met de Forgiveness Therapy.
  • Je leert hoe je een intern conflict en secundaire winst beëindigt met Parts Mediation Therapy.

REGRESSIETHERAPIE: HOE GAAT HET PROCES IN ZIJN WERK?

Eerste fase: voorbereiding, testen en overtuigen

Als eerste is er de fase van voorbereiding, testen en overtuiging. Deze fase is ontworpen om het mogelijk te maken de volgende belangrijke doelen te bereiken:

  • Ervoor zorgen dat je je cliënt in elke sessie op een betrouwbare en voorspelbare manier in een diepe hypnose kan brengen (het installeren van een posthypnotische trigger)
  • Je cliënten overtuigen dat hypnose hen zal helpen om de gewenste veranderingen te bereiken
  • Het teweegbrengen van directe resultaten (reeds vanaf de eerste sessie) zodat de cliënt zich gemotiveerd voelt om door te zetten met de therapie.

Om deze doelen te bereiken, dient de cliënt zorgvuldig te worden voorbereid op de eerste sessie. Dit wordt gedaan door de cliënt op de hoogte te stellen van het hypnoseproces (voorgesprek of pretalk). Suggesties die hierbij eventueel gebruikt worden dienen vooraf te worden goedgekeurd door de cliënt. Vervolgens wordt een passende hypnotische inductie gebruikt. De diepte van de trance wordt getest door middel van een verborgen test (zodat de cliënt geen falen ervaart indien het juiste niveau van hypnose nog niet is bereikt). Eventuele extra verdieping wordt uitgevoerd om een juist niveau van hypnose te bereiken – meestal somnabulisme. Nadat het niveau van hypnose is getest, wordt er een overtuiger uitgevoerd zodat de cliënt zich bewust is van het feit dat hij of zij gehypnotiseerd wordt. Je leert dus een hypnotische fenomeen uit te voeren (suggesties dichtplakken van de ogen, armlevitatie, armcatalepsie, amnesie etc…)
Vervolgens worden de vooraf afgesproken suggesties gegeven. De cliënt komt uit hypnose en ondergaat ten minste twee aanvullende testen/convincers voor post-hypnotische suggestibiliteit zoals:

– Tijdsvervorming: je cliënt krijgt het gevoel alsof de hypnose 20 minuten heeft geduurd, terwijl de sessie 60 minuten heeft geduurd. Dit bevestigt nog eens dat er echte hypnose heeft plaatsgevonden, waardoor de motivatie van je cliënt om door te zetten nog sterker wordt.

– Gevoeligheid voor een bepaalde kleur: er worden suggesties gegeven dat voor de komende dagen bv. de kleur rood je cliënt veel meer zal opvallen. Dit overtuigt je cliënt nog maar eens dat er echte hypnose heeft plaatsgevonden, wat een versterkende effect geeft op alle andere suggesties die je cliënt ontvangen heeft voor het probleem waarvoor hij in sessie was (Je cliënt denkt dan als volgt: “als deze suggestie werkt, gaan alle andere suggesties ook wel werken.”)

Tweede fase: Hypnotische Regressie Therapie

De tweede fase is de Hypnotische Regressie Therapie. Hierin maak je gebruik van een van de meest krachtige technieken die er beschikbaar zijn voor hypnotherapeuten. Echter, sommige hypnotherapeuten voelen zich niet op hun gemak met het gebruiken van deze techniek door een gebrek aan training.

Doorgaans wordt Regressietherapie gericht op zowel het naar boven halen van de eerste sensibiliserende gebeurtenis die de oorzaak van het probleem is en zal de cliënt in staat zijn om inzicht te krijgen in het probleem. Goed aangeleerd, is dit een van de meest krachtige technieken die een hypnotherapeut kan gebruiken. Vervolgens worden aanvullende suggesties voor verandering gegeven omdat dit een reorganisatie van het onderbewustzijn zal creëren, waardoor je cliënt hypergevoelig wordt voor suggesties die in overeenstemming zijn met het inzicht dat is verkregen tijdens de regressie therapie.

Regressie therapie elimineert trauma en verkeerde programmering uit het verleden. Regressie therapie geeft krachtige en blijvende veranderingen. Het verbetert ook de inzichten van de cliënt. Vergevingstherapie zorgt voor het verdwijnen van verbindingen naar oud gedrag & emoties. De oude patronen worden bij elkaar gehouden door verbindingen van schuldgevoel en boosheid. Deze emoties fungeren als lijm bij het bij elkaar houden van de oude patronen. Door de emotionele verbindingen te verwijderen, worden de patronen gemakkelijk verwijderd.

Derde fase: vergiffenis therapie: het vergeven van anderen

Daarom is de volgende stap de therapie Vergeving van Anderen. Deze therapie is gebaseerd op het werk van Fritz Pearls en hypnotherapeuten zoals Gerald Kein, die lesgeven in “Chair Therapy”. Veel psychotherapeuten hebben gebruik gemaakt van deze Chair Therapy. Het is een moeilijke techniek om in te zetten wanneer de client zich in de normale “wakkere” staat van bewustzijn bevindt, en de resultaten ervan zijn beperkt als dit zonder hypnose wordt toegepast. Maar sommige hypnotherapeuten hebben geleerd dat het onder hypnose veel effectiever kan worden uitgevoerd. Voor de cliënt is de persoon in de andere stoel er echt en de communicatie dat het met zich meebrengt leidt tot vergeving en wordt als zeer werkelijk ervaren. Daarna geef je directe suggesties om de verandering, waar de cliënt voor kwam, te versterken.

Vierde fase: zelfvergeving

De vierde fase van 5-PATH is zelfvergeving. Hierbij dient de cliënt zichzelf te vergeven. In deze fase krijgt de cliënt inzicht en vergeeft hij of zij zichzelf. Dit is een zeer krachtig onderdeel van het proces. Sterker nog, sommige therapeuten geloven dat de eerdere fasen er speciaal zijn om te leiden naar dit punt in de therapie. Uiteraard is dit niet het geval, maar de sessie is zo krachtig dat het vaak zo lijkt. Aanvullende suggesties worden daarom ook gegeven om de verandering waar de cliënt voor kwam, te versterken.

Vijfde fase: deelwerk of parts mediation therapy

Dan komt tot slot de vijfde fase: Parts Mediation Therapy. Deze fase was speciaal ontworpen voor het aanpakken van problemen met secundaire winst, een fenomeen waarmee alle psychotherapeuten bekend zijn. Problemen met secundaire winst kunnen worden veroorzaakt door omgevingsfactoren die het probleem of gedrag blijven versterken en voorbrengen.

Voorbeeld: een drugsgebruiker vervalt weer in het gebruiken van drugs door het verlangen om door de groep van drugsgebruikers, waarmee hij of zij voorheen omging, geaccepteerd te worden. Een ander veel voorkomend probleem dat in stand gehouden wordt door secundaire winst is chronische pijn. Zelfs wanneer de pijn onder controle wordt gehouden met behulp van hypnose (of medicatie) kan de pijn wederom optreden als de cliënt iets substantieels verloren heeft bij het bedwingen van de pijn, zoals bijvoorbeeld invaliditeitsuitkeringen, sympathie van familie en het worden vrijgesteld van ongewenst werk of ongewenste klusjes. Dit heet ‘ziektewinst’ of secundaire winst. Dit soort situaties  saboteren de vooruitgang van je cliënten. Secundaire winst kan perfect aangepakt worden door parts mediation therapy.

Opgelet: parts therapy is onderdeel van de opleiding ‘Advanced Hypnose Technieken‘ en hoort dus niet bij de opleiding regressietherapie. Dit kan je wel apart volgen bij eerder genoemde cursus.

Mercure Antwerp City South
Desguinlei 94
2018 Antwerpen

De Mokke
Antwerpsesteenweg 219
9040 Gent

Hotel Stiemerheide
Wiemesmeerstraat 105
3600 Genk

ALGEMEEN

Uitgebreide Syllabus met theorie, oefeningen en gebruiksklare teksten (scripts), en een gecertificeerde diploma van erkenning als Regressie Practitioner. Ook kunt u gratis genieten van koffie tijdens de pauzes.

Om de prijs laag te houden, zijn overnachtingen en maaltijden niet inbegrepen in de prijs.

De cursus mag onbeperkt worden herhaald, als opfrissing, voor €75 per dag. Bijkomend krijgt u blijvende ondersteuning van ons team van ervaren hypnotherapeuten en de docenten.

Voor deze opleiding heb je minstens een basiskennis van hypnose nodig.

Bij afloop van deze cursus ontvangt u een certificering van erkenning als Regressie Practitioner!

Uw hypnose docenten

Tamara Solowiew - Hypnose en Hypnotherapie in Kiel Antwerpen

Wie is Tamara Solowiew?

Tamara Solowiew werkt voltijds als hypnotherapeut. Zij ontwikkelde zich hierin verder tot regressietherapeut. De verschillende technieken die tijdens de opleiding aan bod komen,- regressie, vergeving en deelwerk -, vormen ook de pijlers waarop Tamara haar hulpverleningsconcept bouwde. Hierdoor voelt Tamara zich als een vis in het water om deze kennis te delen. 

Gekruid met voorbeelden en verhalen recht uit de praktijk en uit het hart, wordt er tot een boeiende en verrijkende opleiding gekomen. Ideaal om, mits al wat voorkennis van hypnose, onmiddellijk mee aan te slag te gaan voor een quasi onbegrensd aantal klachten.