HYPNOTHERAPIE ZOETERMEER | PAUL DUINKER C.HT

hypnotherapie-zoetermeer-hypnose-utrecht

Paul Duinker

Hypnosetherapeut

Hypnotherapie is een therapie die meteen naar de kern van het probleem gaat. Ik gids je graag naar die kern in volledige vrijheid, veiligheid en ontspanning, om samen een oplossing te vinden voor je probleem aan de bron van je onbewuste en (meestal nog) te ontdekken wijsheid. Wat je probleem ook mag zijn, ik help je graag verder vanuit Hypnotherapie Zoetermeer.

Hypnotherapie Zoetermeer

Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer, Nederland

VERGOEDING via Zorgverzekeraars

VERGOEDING voor hypnose sessies is mogelijk te Hypnotherapie Zoetermeer enkel als je een aanvullende verzekering hebt.
Hier kan je lezen welke zorgverzekeraars welke vergoeding aanbieden voor hypnotherapie behandelingen.
Onze praktijk is een lid van de beroepsvereniging NBVH alsook van de koepelorganisaties RBCZ en SCAG.

Opleidingen

 • B- verpleegkundige 1995
 • Ziekenverzorgende Marienhaven
 • Kinder- en jeugdtherapeut BGl Hoofddorp 2009
 • Opleiding tot hypnotherapeut 2014
 • Parts therapy: werken met deelpersoonlijkheden
 • Virtuele Maagband Pro
 • Hypnotische regressie
 • Nlp practitioner
 • NLP Master practitioner
 • Simpson Protocol
 • PDS – Prikkelbare Darm Syndroom Therapeut
 • SDDO – Overgangstherapeut

Bij Paul kun je terecht voor:

 • Virtuele maagband
 • HSP
 • Trauma’s, fobieën en angsten
 • Autisme en ADHD
 • Prikkelbare Darm Syndroom PDS
 • Burn-out & Depressie
 • Stoppen met roken
 • Kinder en jeugdtherapie
 • Verslavingen
 • Seksuele problemen
 • Algemene gedragsverandering
 • Alle andere diensten vermeld op deze website

Visie

Ik werk nu al jaren binnen de psychiatrie en heb al verschillende cliënten voorbij zien komen. Cliënten die hooggevoelig zijn, last hadden van angsten, problemen met rouw en acceptatie, kinderen met autisme en ADHD en vaak zag ik ze vechten tegen iets waar ze geen weg mee konden. Vaak werd hun verteld wat ze moesten doen en hoe ze het moesten doen. Dit terwijl ik van mening ben dat de cliënt zelf weet wat hun weg is en wat hun manier is hoe ze uit hun problemen kunnen komen. Dit terwijl ze het antwoord zoeken buiten zichzelf. Zelf heb ik dit ook altijd gedaan en vaak kwam ik erachter dat de hulp die ik kreeg niet bij mij paste of juist averechts werkte.

Pas toen ik in aanraking kwam met hypnotherapie begreep ik wat er aan de hand was en kon ik samen met mijn therapeut werken aan mijzelf. Waardoor ik veel sneller uit mijn problemen kwam en ook beter in mijn vel kwam te zitten. Hierdoor werd ik ook een mens waar andere mensen zich prettiger bij voelen.

Ik heb mede door deze ervaring ingezien dat vinden van oplossingen op problemen bij je zelf gezocht dient te worden in de diepere wijsheid van je onbewuste. En dat je hulp mag en kan zoeken die past bij jouw unieke wereldervaring en zicht. Hypnotherapie is een vorm van hulpverlening die makkelijk is en zeer doeltreffend. Hypnotherapie is een therapie die naar de kern van het probleem gaat en daar de oplossing brengt waar het ook nodig is.

Ik help ook jou graag naar jouw oplossing in hypnotherapie Zoetermeer met hypnose.

Werkervaring

 • In eigen hypnose praktijk te Hypnotherapie Zoetermeer sinds 2014.

Talen

Ik doe mijn behandelingen in volgende talen: Nederlands

Persoonlijk

Ik ben geboren in Nederland in 1962.
Samen met mijn vrouw, onze 2 katten en 1 hondje wonen we nu in Zoetermeer.
We hebben 2 volwassen zoons.
Ik help mensen met hypnose vanuit Hypnotherapie Zoetermeer.

HYPNOSE PRAKTIJK Zoetermeer

  Neem contact op met Paul

  Waarom Hypnose Praktijk?

  “Hallo,
  Ik ben Monique en ik ben 2 jaar geleden voor het eerst onder hypnose geweest. Ik had al zoveel (crash) diëten geprobeerd en was radeloos. Heb toen de stap genomen en Paul gebeld of hij me kon helpen. Ik vond het ontzettend spannend en wist niet waar ik aan begon. Ik voelde me gelijk op mijn gemak, Paul kwam heel rustig over en dat stelde me gerust. De eerste sessie ben ik gelijk onder hypnose geweest en merkte gelijk een verandering in mijn lijf. De oorzaak van mijn overeten is toen naar boven gekomen. Iets waar ik zelf nooit achter gekomen zou zijn. De 2de sessie werd mijn maagband geplaatst, een zeer bijzondere ervaring. Niet meer zoeken naar eten en gelijk meer water drinken. Zoveel rust in mijn hoofd en ik durf nu voor mijzelf op te komen. Ik wilde iedereen maar blij maken en helpen en vergat daarbij mijzelf. 21 kilo afgevallen en voel me goed. 
  Ook mijn slaapprobleem is verholpen door Paul. Ik ben een heel ander mens geworden en ben iedere dag dankbaar dat ik toen de stap genomen heb.”

  Monique

  “Het is voor mij altijd een angst geweest om te stoppen met roken voornamelijk omdat ik bang was om maar weer gewicht aan te komen. Door mijn gezondheid moest ik er toch iets aan doen aan roken. Vandaar heb ik een afspraak gemaakt met Paul en met hem doorgesproken wat de mogelijkheden zijn. Nu bleek dat het mogelijk was om mijn maagbandje verder te verstevigen om er zelf voor te zorgen dat ik niet aankom tijdens het stoppen met roken en dit is goed gelukt!

  Ondertussen ben ik 7 dagen geleden gestopt met roken. Dat betekent dat ik 81 sigaretten minder heb gerookt dan een week geleden. Op de koop toe ben ik ook 8 kilo afgevallen van de maagband sessie! Ik ben Paul erg dankbaar. Ik merk dat ik bij eerdere stoppogingen erg veel moeite had om de eerste 3 dagen door te komen. Paul heeft me in de eerste dagen ook erg geholpen als vraagbaak.”

  Anoniem

  “Mijn ervaring met hypnotherapie. In eerste instantie was ik sceptisch hierover en aan de andere kant zeer nieuwsgierig. Sceptisch: kan ik gehypnotiseerd worden. Nieuwsgierig: hoe zou dat voelen. De eerste vraag die ik kreeg was “waar wil je aan werken bij jezelf”. Dat was al meteen een goede stof om bij mezelf dieper na te denken over waarom ik geholpen wil worden door een hypnotherapeut en wat wil ik daarbij bereiken. Ik kwam na lang nadenken tot de conclusie dat ik best wel veel last had van faalangst.
  Bij de intake kwam nog meer naar voren dan ik had gedacht. Dacht dat ik mijn leven aardig op orde had. Niets was minder waar. De eerste keer dat ik in trance werd gebracht was een openbaring. Je bleef bewust van je omgeving, maar je kon niet bewegen. Ik voelde me ook zeer op mijn gemak en ontspannen. Ik mocht naar een voor mij veilige plek. Deze plek kon ik iedere keer bezoeken tijdens een sessie als het moeilijk werd.
  De tweede keer werd mij gevraagd om een tijdlijn te lopen. En iedere keer als er wat op die lijn gebeurde werd me gevraagd hoe oud ik was, wat ik zag en wat er gebeurde. Die punten werden opgeschreven en later in andere sessies behandeld.
  Na elke sessie was ik heel moe, maar wel rustiger en ontspannen. Ben ook blij dat ik dit heb gedaan. Het heeft me voldoening gegeven en ik kan beter met dingen omgaan. Mijn faalangst is ook zo goed als weg. Heb geleerd hoe ik ermee om moet gaan en zie er niet meer tegenop om dingen te ondernemen.”

  Jolanda

  “Een aantal jaar geleden ben ik bij Paul geweest. Tijdens deze sessie heb ik het virtuele maagband geplaatst en daardoor ben ik best wel veel afgevallen.”

  Anoniem

  “Na een week 80 sigaretten niet gerookt.”

  Tobby

  “Na enige twijfel ben ik in november 2017 geweest voor sessies bij Paul. Deze twijfel blijkt nu totaal onterecht. Tijdens de intake sessie werd uitgelegd hoe de sessies eruit zouden zien en werden mijn verwachtingen besproken. ln het begin voelde ik mij erg zenuwachtig. Ik kreeg er zelfs een beetje buikpijn van. Tijdens deze intake gleed de spanning van mij af. lk vind Paul een erg prettig person die mij ook gelijk op mijn gemak wist te stellen. Enigszins verbaasd was ik wel, dat hij na mijn antwoorden op zijn vragen over mijn stoelgang precies een aantal karaktereigenschappen van mij wist te noemen.

  ln de daaropvolgende weken ben ik om de week bij Paul geweest. Elke sessie vond ik erg fijn. Even helemaal ontspannen, hier ook tips voor meekrijgen en helemaal tot jezelf komen. Vaak klonken de grond/stoel oefeningen maar een beetje gek, maar als je het dan doet merk je toch het verschil in je lichaam.
  Na de eerste sessie merkte ik al dat ik de hypnose fijn vond. lk wist van tevoren niet precies wat ik daarvan moest verwachten. ln het begin was het ook even wennen om dit thuis te doen. Na een aantal weken begon ik verschillen te merken, sommige heel duidelijk, anderen kon ik mijn vinger niet op leggen. Mijn stoelgang werd gelijkmatiger en rustiger, wanneer het afweek kon ik daar een oorzaak vooraanwijzen. Bijvoorbeeld ziekte of erge spanning. Maar daarnaast merkte ik ook dat ik mij minder druk ging maken en minder bezig was met negatieve dingen in mijn leven. Door deze positieve draai vind ik ook meer rust.

  Nu de laatste sessie bijna hier is, ben ik erg blij dat ik deze stap genomen heb. lk ben mij meer bewust van mijn lichaam en hoe dit te beinvloeden is.”

  Linda